Har du läckande kondingar på ditt Epox?

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Maj 2002

Har du läckande kondingar på ditt Epox?

Läste för ett tag sen på http://www.motherboardfaqs.com att det kommit in lite rapporter om läckande kondensatorer på 8RDA(+).

| Venice 3500+ | A8N-SLI Premium | 2048MB PC3200 | 7900GT | Audigy2 ZS | WD Raptor 74GB |
| Antec P180 | Seasonic 400W | Dell 2405FPW | Kylning: Scythe Ninja, BQ Polar Freezer, två Adda 120mm |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund tha city
Registrerad
Apr 2002

kollade just, och nopp som tur är..

Ep0X 8RDA/ AMD XP1700+ @ 2GHz/ 2*256MB TwinMos m. Winbond 400MHz/ GF4 TI4400/ 260Gb HDD
IF YOU RUN YOU'll ONLY DIE TIRED!
3Dmark

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerbotten
Registrerad
Dec 2002

Har inte orkar kola än

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Jul 2001

inte nått här men mitt moderkort är inte mer än max 2 månader gammalt..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Huddinge
Registrerad
Apr 2003

Ajdå, bäst och kolla när jag kommer hem

Skulle iofs inte göra nått om dom va sönder, skulle nog bara tycka att det är kul. Och se det som en utmaning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2003

Mina läcker och det känns bra att jag hittat någon som också har samma problem.
Undra just hur bra dom funkar.
Min nätanslutning i moderkortet smälter också. Det är härligt när saker fungerar.

AMD Athlon XP2200+ Thoroughbred, Epox EP-8KRA2+, ASUS V9560TD GeForce FX5600, Hitachi Deskstar 7K250 160Gb 7200rpm 8Mb, 256 Mb PC-3200 Original

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ume
Registrerad
Jul 2001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fleshdunce
Mina läcker och det känns bra att jag hittat någon som också har samma problem.
Undra just hur bra dom funkar.
Min nätanslutning i moderkortet smälter också. Det är härligt när saker fungerar.

Hehe samma sak hände på mitt moderkort fast det var ett 8kha+, popp så var man utan moderkort.
Har en kompis som också har råkat ut för läckande kondingar på ett Epox 8kha+.

Edit: Vore extremt dåligt om det visar sig att även nya Epox moderkort lider av problem med läckande kondingar, trodde det var ett problem som hade försvunnit iom att det blev kännt att det har använts undermåliga kondensatorer tidigare.

/havoc

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2003

Jag har också ett epox 8KHA+. Det funkar till och från liksom.
Tråkigt ifall problemet kommer tillbaks på mitt precis beställda
epox.

AMD Athlon XP2200+ Thoroughbred, Epox EP-8KRA2+, ASUS V9560TD GeForce FX5600, Hitachi Deskstar 7K250 160Gb 7200rpm 8Mb, 256 Mb PC-3200 Original

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2001

Ja det har jag faktiskt, och kortet är köpt ungefär vid den tiden då denna tråden skapades.. Upptäckte det i veckan, så nu blir det att byta dom.. suck. Kortet är ett 8KRA2+

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Småland
Registrerad
Mar 2005

när kondingarna går sönder och det kommer brunt klet ut så har det gått LÅÅÅÅNGT... man ser ej om de har gått sönder eller ej men om de har läkt så är det de störtsa felet.

I am Extrazz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2001

20 av 30 kondensatorer läckte på mitt 8KHA+ när det till slut dog för en månad sedan, men moderkortet funkade bra i tre år.

AOpen HX08 Asus M3A79-T Phenom2 960T @ 4.0ghz ATI HD6950 Corsair XMS 4x2gb (5-5-5-15 2T) Dell 2209WA m.m

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mjölby
Registrerad
Feb 2003

Japps! Ristade bort lite "brunt" från toppen av kondringarna i förra veckar på mitt 8rda 1.1.. funderar på att byta när man känner sig modig nog :I

2600k@ 4,4 Vattenkylt med en Noctua 120mm @ 7v. 16 gig Corsair Dominator. GTX 750 Passivtkylt. Corsair RM550 80 Gold. Corsair M4 ssd 256 gig. Asus Sabertooth p67. (Takfläkten låter mer än själva datorn).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2004

8rda+, ca 1.5 år gammalt. läcker inget alls

| Gentoo & Win XP | AMD Athlon xp 2,5k+ | 2x 256 ddr sdram, 333 mhz Twinmos standard | epox 8rda+ | club 3d 9600pro | 80 maxtor + 2*250GB samsung | Antec Sonata | Macbook alu

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Maj 2002
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aero
8rda+, ca 1.5 år gammalt. läcker inget alls

Vilken revision av kortet har du? Tror de har fixat problemet från v2.0 eller nåt, så du kanske kan vara ganska säker.

| Venice 3500+ | A8N-SLI Premium | 2048MB PC3200 | 7900GT | Audigy2 ZS | WD Raptor 74GB |
| Antec P180 | Seasonic 400W | Dell 2405FPW | Kylning: Scythe Ninja, BQ Polar Freezer, två Adda 120mm |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
::1
Registrerad
Jul 2002

8rda+ Rev 1.1 Köpt mars 2003

Inga läkta kondensatorer. Men datorn dog i förrgår, misstänker starkt att det är moderkortet!

Information wants to be free.
Internet: 1Gbit/1Gbit LAN/WiFi: Cisco/Meraki
Laptop: Dell XPS 9550 4K touch HTPC: Raspberry Pi 3 LibreELEC
Desktop: WIP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2004

Har ett 8rda3i men vet inte om det är likadana kondingar på det också, men dom är hela än så länge.

Gigabyte GA-AB350 Gaming 3...AMD Ryzen 5 1500X @ 3967MHz/1.32V...EK-KIT S240...Fractal Design Define R5 "Black"
Corsair Vengeance LPX Red 2x8GB 3200MHz...Sapphire Nitro+ RX 580 4GB @ 1515/2000MHz...Alphacool GPX-A 580 M02
Samsung S27E390H...Cherry DW 5100...Logitech M705...Corsair RM650x Gold
Samsung 850 EVO 250GB x 2...WD Green 2TB...WD Elements Desktop 3.0 4TB x 2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mitt i Södermanland
Registrerad
Jun 2003

mitt 8k5a2n hade 4 läckande, så bytte en kompis dom för nått år sedan men nu så har vissa små här och där börjat blivit buckliga...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mjölby
Registrerad
Feb 2003

Tror ni att det kan ha med o göra att man kört systemet överklockat en längre tid? Köpte ett AN7 ifall det skulle poppa.

2600k@ 4,4 Vattenkylt med en Noctua 120mm @ 7v. 16 gig Corsair Dominator. GTX 750 Passivtkylt. Corsair RM550 80 Gold. Corsair M4 ssd 256 gig. Asus Sabertooth p67. (Takfläkten låter mer än själva datorn).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Nov 2002

epox 8rda+

Mitt dog runt jul var ett epox 8rda+ V1.1.pga läkande caps
Tog med sig mitt silent systems Qtechnology 300w i graven.

Systemet hadde varit svårt att boota någon månad innan och behövde ett antal knapp tryck innan det startade sen funkade det fin fint tills det en dag inte ville starta snyft.

Blev tvungen att köpa ett asus a7v600x då det var det enda som fanns att tillgå i min stad vid julrushen har enorma ljud problem men knaster och hd störningar på detta nya kort så jag saknar soundstorm utan störningar och med enormt mycket bättre ljudkvallite.

Merkill
Intel3770K,Intel ssd520 120gig,Samsung ssd830 256gig,corsair 4x4gig1600mhz,Asus p8z77-V,Sapphire RX Vega56,Corsair H80,Corsair 550D,Corsair AX750,Benq G2420HDBL,DELL 2412M.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2001

Jag har snackat med Epox nu och dom är villiga att skicka mig nya så jag kan byta själv.. Behövde bara bifoga bilder på dom och en kopia av fakturan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2004

Min kompis har ett epox-kort med via KT333-chipset. 80% av kondensatorerna läcker, han måste blåsa igång sitt moderkort med hårtork c.a. 5 minuter för att det ska funka. palominoprocessorn går uppemot 80 grader..

Riktigt dåligt. Jag har seriöst funderat på att köpa ett 8rda3 eller 6+ som ersättning till mitt trasiga asus-kort men nu börjar jag fundera på om det är värt besväret..

(oops, gammal tråd såg jag.. men ändå intressant att se om problemen kvarstår med nyare kort?)