Är det priserna som ligger bakom?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Jan 2003

Är det priserna som ligger bakom?

Hej!
Vad är det som ligger bakom den mesta piratkopieringen anser ni?
Är det priserna?
Blir spelen/programmen/musiken/filmerna/böckerna osv.. sämre så man anser att dom inte är värda att köpa?

Jag säger priserna.
Jag citerar mig själv också: "Warez i all ära, men inget går upp emot ett orginalfodral"

MVH Andreas

C#/MonoGame Fanatiker.
Pixel Artist & Game Developer

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2004

orginalfodral i all ära men upp till 700kr för ett skitspel är för mycket.

-After 2000 years, I will be forgotten, and the Time-Loop will close. I will live forever, and you shall meet doom!!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedemora
Registrerad
Aug 2003

Pengar är säkert en stor, antagligen den största anledningen. det var ju t.ex någon mindre smart preson som förra veckan postade en tråd i spel forumet där han efterlyste en butik som slåde piratkopierade spel eftersom han hade ont om pengar. Vill man ha ett spel när man inte har pengar vilket antagligen händer väldigt ofta om man är 10-15 år så är det piratkopiering eller ingenting som gäller och vad låter roligast?

Att vilja "testa" produkten är väl en annan bra anledning, hur ofta har inte du tänkt "jag skulle vilja se den här filmen/lyssna på skivan/spela spelet men det kostar ju en hel del och den/det kanske suger..."? svaret är piratkopiering, bara att ladda ner och om spelet/filmen/musiken är totalt värdelös är det bara att trycka Shift+Delete så är det borta. Om produkt däremot visar sig vara bra, varför köpa den, man har den ju ändå.

Ren lathet är säkert en annan stor anledning, det är helt enkelt lättare att dubbel-klicka på en .torrent fil än att ta bussen in till stan för att köpa det, eller spendera 5 minuter till att fylla i adress/namn/leverans sätt hos valfri online butik.

WS: DFI LP UT X38T2R (Gigabyte X38-DQ6 = Trasigt)| Intel C2D E6750 | 4*1 GiB Twinmos PC2-6400 | ATI Radeon HD4870 1GB | WD Caviar XL "AAKS" SATA 500GB | Antec Neopower 480W | Antec SLK3700-BQE
Server: DFI LP NF4 Ultra | AMD 3000+ "winchester" | 2*512MiB PC3200 | ATI Radeon HD2400pro | 1000GB WD GP, 3*320GB Seagate 7200.10, 250GB WD2500 PATA, 200GB Maxtor DM10 SATA = 2410GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vimmerby
Registrerad
Nov 2003

För min egen del så har det mest handlat om pengar. Man har ju inte råd att se alla de filmer eller spela alla de spel man vill spela. Ingen förlorar dock några pengar på det då jag inte skulle köpa eller hyra nåt om jag inte kunde "pirata" dom.
Men på senare tiden har jag ändrat min anledning från pengar till ett hat mot storföretag och korporationer i allmänhet. Jag vill inte ge dom en krona om jag kan undvika det. Anledningen ska jag inte gå in på här.

"I live, I die, I live again!"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skaraborg
Registrerad
Nov 2001

priser å kvalitet enligt mej, jag är ju lite äldre å har lite musik liggande som toto, chigago och div. annan pop/rock, som jag lyssnar på än idag..

Men vem faan lyssnar på Rob and raz nu te.x el Me and my !? ..kommer ni ihåg ?! ..dub i dub...därav köper jag inte skivor eftersom att hör jag en bra låt på radio så e den bra i typ 14dagar...sen har man tröttnat...

XP2000+@1880Mhz~164x11,5 m. Alphafläns. MsI k7t266 m. BIOS 3,7B4 G-force2 Ti m. Zalman ZM80A. 1x512 Corsair 2700. 80gig seagate. samsung-52x cdrom, plextor-16x cdr, pioneer-4x dvdr.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Mar 2004

Priserna har mkt med saken att göra och hur Sverige hanterar saken.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Årsta, Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Priserna helt klart, för det kommer så mycket musik, film och spel. Man har inte råd att testa alla, därför så gör iaf jag så, att jag laddar ner ungefär 5-10 skivor i månaden, men köper iaf 2-4st per månad, dvs de som var bra av de jag laddade ner

In the real world, size matters. And the big guy always win.

Jag har en svart dator med skärm och tangentbord.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Härnösand
Registrerad
Jan 2005

Priset har sin beskärda del i det. Speciellt på musik och spel.
Men mycket är också för test.

Får jag hem en bra skiva så köper jag den, det finns inga undantag.
Filmer likaså, även spel.

Jag påstår inte att jag köper dem på stört, dagen efter eller veckan efter.. Ibland kan det ta ett tag. Men har jag gett mig fan på att stödja nått så gör jag det, till slut.

Min signatur, inte din, MIN.
Bort med tassarna O.o

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm, Rådhuset
Registrerad
Mar 2005

Vad gäller filmer så finns det två viktigare delar än priset för mig...å då syftar jag på hyra film.

1. Tillgängligheten och att man måste knalla tillbaka med en hyrfilm.
2. Utbudet...nyare filmer och sådant.

Musik vetekatten...lägger alltid över mina cdskivor som mp3 direkt i datorn så antar att den viktigaste aspekten där är tillgängligheten återigen. iTunes initiativ är grymt...så ska det se ut. Synd bara att det är iTunes och att man måste koda om filerna för att kunna spela i annat än just iTunes. Priset där är också för högt. Priset på cdskivor i butikerna är naturligtvis på tok för höga, men det behöver jag nog knappast nämna.

Probably the best Hkkathome© in the world...
*** Borde inte C++ heta ++C istället? ***

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trollhättan
Registrerad
Dec 2002

ca 50 kr för ett nytt spel ? hade köpt alla mina spel då (= fast 50 är nog för lite då får dom nog inte in pengar men ca 125 kr hade jag lätt kunnat ge (=

Dator: Intel 5820k 4,5Ghz - 16Gb - EVGA 1080 ti FTW3 - 256 m.2 NVMe - Acer Predator X34A
Server: Synology DS415+ 4st WD red 6Tb
Anslutning: Fiber 500Mbit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nacka
Registrerad
Mar 2004

Jag tror att det är en kombination mellan pris och tillgänglighet. Vad är lättast? Att dra ner en låt/album/samling gratis via ett fildelningsprogram eller att vänta fyra dagar på en skiva för 150kr?

Corsair One Pro Ti (GTX 1080 Ti) - MSI GT73VR (GTX 1080) - Lenovo Thinkpad X1 Tablet 2nd gen - Samsung Galaxy S8+ (Lifeproof Fré)