Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Jul 2001

phpmyadmin

Tjenare
Försöker nu få igång phpmyadmin utan resultat.
Installerade genom apt-get och kryssade i installationen i att det skulle autokonfiga med apache2.

Men när jag försöker connecta till http://192.168.1.101/phpmyadmin/index.php så får jag upp "The requested URL /cgi-bin/php/phpmyadmin/index.php was not found on this server."

Felet är väll att den pekar fel antar jag, men var ändrar jag så det blir rätt? (Den borde väll peka mot /var/www/phpmyadmin/index.php)

Har kollat i config.inc.php men hittar ingenting.

Btw, enligt phpadmin.net så är det bara att leta upp "$cfg['PmaAbsoluteUri'] string" i config.inc.php och ändra där, men den raden finns inte med.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Maj 2002

Wow.. Vad har du gjort med din stackars php-installation..?
Om du bara installerar php - och inte ändrar något - så ska det fungera

http://ubuntu-se.org - Ubuntu Sverige. Hjälp och support för Ubuntu
Svensk IRC-kanal för Ubuntu

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Jul 2001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ozamosi
Wow.. Vad har du gjort med din stackars php-installation..?
Om du bara installerar php - och inte ändrar något - så ska det fungera

Det är det som är så irriterande, jag har inte gjort något. Det var så direkt när jag försökte connecta till datorn. :\

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Maj 2002

Om du kollar i /etc/apache2/sites-avalible/default, står det något om phpmyadmin då?

http://ubuntu-se.org - Ubuntu Sverige. Hjälp och support för Ubuntu
Svensk IRC-kanal för Ubuntu

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Jul 2001

Installerade om hela datorn, gjorde exakt likadant och nu fungerar det.
Vet inte hur man ska känna sig, men just nu är jag bara glad att det funkar.