Permalänk
Medlem

hög temp på moderkortet

Vi foprmaterade brorsans dator och nu ligger moderkortstempen på 50 grader. Med öppet chassi och en bordsfläkt kommer vi ner till 39 grader. Kör med oklockat AMD 3200+ S754, ASUS K8N, PC3200 512MB. Tempen är så hög både när man kollar i BIOS och t.ex. Asus Probe. Vad kan det bero på? Hur löser man det? Tacksam för svar

Permalänk
Medlem

Trång låda, dålig luft cirkulation(men konstigt isf med bordsfläkt osv)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pir4t
Trång låda, dålig luft cirkulation(men konstigt isf med bordsfläkt osv)

men det funkade ju bra som helst innan formateringen. Ingen hårdvara har ändrats på.

Permalänk
Medlem

Spela roll hur varmt moderkortet är då det kommer inte smälta.

Permalänk
Medlem

hört talas om felvisning? Kan vara de inte säkert.
Ganska känt fel och har för mig att Asus K8N är specialist på de.

Permalänk
Medlem

Det dyker upp både i t.ex. Probe och BIOS. Något förslag på bra program där man kanske kan få upp rätt temperaturer? Så det är inget större att oroa sig för?

Permalänk
Medlem

Gammal tråd, någon som vet nåt mer om detta? Jag har precis skaffat ett Asus p5w DH med en 805D. Just nu i värmen har jag dessa temperaturer: 30 C i rummet, sensorn utanpå pumpen visar 34 C motsvarar ungefär vattentemp och cpu 39 C (oklockad), men MBtempen i Asusprobe visar hela 54 C, den började på 47 C och har stigit till 54 efter en halvtimme!! Nu har jag vattenkylning men jag har en Papst 12 cm fläkt i dörren som blåser över sockeln och en 8 cm i fronten (bägge nerdragna lite från max). Utsuget är en stark 12 cm fläkt som drar luft igenom radiatorn och nätdelens två fläktar (Hiper R 580). Var sitter mätpunkten för mbmätningen egentligen? Visar asusprobe fel?