ändra firmware i Belkin-router

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2004

ändra firmware i Belkin-router

Jag blev inspirerad av den här tråden: http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=48896...
och bestämde mig för att mixtra lite med min egen router

som har samma hårdvara som linksys WRT54G, som är rätt känd för att vara lätt-moddad. Jag kollade först lite på www.busybox.net och hittade min router där, och en länk till Belkins hemsida: http://web.belkin.com/support/gpl.asp där de tydligen hade sin firmware open source Deras firmware byggde även på busybox. Jag tankade ner paketet och extractade, kollade runt lite och hittade till slut var själva html-inställningarna var, webserver-mappen med andra ord... I paketet fanns även ett antal okompilerade Linux-program, till exempel uptime.c. Det fanns även en Makefile för hela källkodspaketet. Nån som har nån aning om hur man ska kunna ändra på något (till exempel lägga in en ny hemsida eller ett nytt Linux-program, till exempel sshd.c eller nåt) och sedan kompilera ihop det till en binär som man kan ersätta den nuvarande firmwaren med?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2002

Det lär/bör ju finnas någon config fil som styr vilka "paket" som ska åker med. Dock bara en vild gissning

MSI K8N NEO2 PLatinum - A64 winchester 3200+ @ 2500mhz - Nvidia XFX 7900GT eXtreme - 1024MB TwinMos Twister TCCD - Samsung SyncMaster 913N

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2004

joo man tycker ju det
drog in det i Linux nu och extraherade paketet (tgz) med tar xvzf GPL-4.05.03.tgz... Då skapades en mapp med namnet GPL-4-05-03, med mapparna doc, src, och tools i sig... i mappen finns även ReleaseNotes.html och README.TXT. i mappen src finns mapparna:
cfe
et
il
include
led
linux
pmon
router
router_belkin
rts
shared
tools
wl

och en fil: Makefile

i mapparna router och router_belkin verkar allt lullull finnas...
men försöker man kompilera med make så får jag error: make: *** [all] Fel 2

ajja, får kolla runt lite

EDIT: finns även en README och en Makefile i mappen router, i README står det:

"To compile the Broadcom Linux Router package, you must have both mipsel-linux and mipsel-uclibc toolchains in your PATH.

/opt/brcm/hndtools-mipsel-linux/bin
/opt/brcm/hndtools-mipsel-uclibc/bin"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2001

Här har du: http://openwrt.org

Btw. så tycker jag det är mycket märkligt av Broadcom att använda fri och öppen mjukvara i sina produkter (vilket iofs. är bra) och sen skriva slutna drivrutiner till sig själva. Dom släpper ut all source, sen lägger dom en drivrutin som binärmodul kompilerad för MIPS. Så med andra ord... Det _finns_ en linux-drivrtin för BCM4306 ägare, men broadcom sitter och håller på den bara..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2004

http://openwrt.org/F5D7230
"NOTE: OpenWRT *will not run* on these boxes! They have only 2MB flash. OpenWRT images are 4MB and 8MB. You do the math."
lite synd... men här var nåt annat...: http://darkness.codefu.org/wordpress/post/157 "building the Belkin F5D7230-4 GPL firmware" Ska ta o kolla lite närmare på det där...