Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2002

Ubuntu + Lilo

Hej alla..

Kan man installera Ubuntu(från scratch) med Lilos bootloader i stället för Grub??

(Mitt system verkar inte gilla Grub har jag märkt då jag körde Suse Linux. Jag provade byta till Lilo och allt verkade funka ok.. )

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2001

Du kan välja mellan Grub eller Lilo under installationen, Lilo funkade dock inte för mig.. bara att testa och se vilket som funkar för dig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2002

Jag har då aldrig fått välja bootloader då jag kört en install av Ubuntu.
(Eller menar du om man kör som "expert"??)

Jag har bara tryckt Enter när skivan bootat upp och sen installerar den Ubuntu utan att jag får välja nån bootloader(den väljer Grub själv)..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Nov 2002

Man ska få välja om man kör expert. Annars tror jag att om man trycker esc vid något steg så hoppar den ut till en meny där man kan välja mellan de olika stegen i installation.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2002

ok.. tack för info...ska kolla upp detta..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2001

Jag har bara kört expert mode så jag vet inte hur den vanliga ser ut, iaf var expert-mode inte så speciellt krångligt fattar man inte är det bara att trycka enter

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2002
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Intenso
Jag har bara kört expert mode så jag vet inte hur den vanliga ser ut, iaf var expert-mode inte så speciellt krångligt fattar man inte är det bara att trycka enter

Nu körde jag expert och fick in Lilo, men min WindowsXP partition kommer jag inte åt från uppstart(den startar bara Ubuntu).. Vad göra?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2001

Lilo har en conf-fil man ska kunna fixa det där i, dock vet jag inte vad den heter. Kör du Grub fixar du det i "/boot/grub/menu.lst" kolla om du hittar Lilo där i krokarna.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2002
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Intenso
Lilo har en conf-fil man ska kunna fixa det där i, dock vet jag inte vad den heter. Kör du Grub fixar du det i "/boot/grub/menu.lst" kolla om du hittar Lilo där i krokarna.

Ok, Tack för info om Grub i alla fall
Hittade till slut rätt (/etc/lilo.conf).. Fick i gång nån slags meny också, till slut...
Hoppas bara burken funkar bättre nu med Lilo..

Intenso, vad har du för chipset på moderkortet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2001

Jag vet inte exakt men den har ett Intel chip, datorn är en Compaq så jag kan tyvärr inte kolla upp exakt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2002

Ok.. jag har nForce2 chip i min burk.. jag har som fått för mig att Lilo funkar bättre på nForce2... I alla fall i min burk verkar det så..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Maj 2002

Jag har nForce2, och har inga som hellst problem med grub.

http://ubuntu-se.org - Ubuntu Sverige. Hjälp och support för Ubuntu
Svensk IRC-kanal för Ubuntu

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2002
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ozamosi
Jag har nForce2, och har inga som hellst problem med grub.

Ok.. jag hade även problem med Grub när jag körde Suse, bytte till Lilo och allt verkade funka .. hmmm..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2003

Min bad mig installera LILO direkt, den frågade inte om GRUB.
Skulle ha krånglat mig till GRUB... LILO verkar fumligare att konfigurera (har iofs bara tittat i boot-mappen, men det verkar så).

Macbook Pro 15" (2,4 GHz Core Duo)