Täcker garantin?

Permalänk
Medlem

Täcker garantin?

Hej!

Det är så att jag har ett sönder moderkort och jag vet inte om garantin täcker det, nu kmr jag skriva hela historien om vad som hände.

Jag köpte mitt mobo i januari, under juli månad så gick mitt grafikkort sönder och jag skickade den tillbax till lagring. för att upptäcka att det var grafikkortet som var sönder var jag ju tvungen att testa alla komponenter först för att sedan veta att det är grafikkortet som det är fel på. däribland rensade jag cmos. Efter att inte ha haft på datorn under 2 veckor så fick jag äntligen mitt nya grafikkort, efter att ha sattit på den i agp porten och allt så startade jag systemet. jag hörde fläcktarna sättas igång och sedan såg jag lamporna lysa på datorlådan, men ingen bild vägrade komma! Sen efter ett tag så försökte jag desperat komma på vad som är felet, och då försökte jag sätta min jumper på "fel" ställe och testade, det visade att det var det rätta(!) stället. Efter det så har jag haft massor problem med mitt mobo, jag kan inte ändra BIOS och den crasha lite näör som helst. Nu så crasha den nästan direkt vid rebooten! Jag kan knappt använda den. Vad ska jag göra? Kan jag skicka tillbax den till datorbutiken.com och låta dem kolla upp saken? Jag tror jag tog sänder den när jag satta cmos jumpern på fel ställe och sedan startade datorn.

Permalänk
Medlem

Ja nu har du ju varskott Db om att vara uppmärksamma på en retur av ett MSI-kort iallafall...;).

Permalänk
Medlem

jag tvivlar på att sätta cmos fel kan skada moderkortet, isåfall borde det inte ens posta någon bild alls.

Permalänk
Medlem

men garantin täcker väll olyckan?

Datorn "cpar" sig även när jag har formaterat om den. Vad tusan kan det beror på?

Permalänk
Medlem

Om garantin inte skulle täcka kan du ju pröva med att ta ut BIOSet och sätat det i en annan dator som redan är igång och flasha om det med lämpligt program sen så sätter du tillbaka det i datorn.

Permalänk

Garanti gäller väl normalt inte felaktigt handhavande. Däremot kanske du kan få ut pengar på allriskförsäkring, om du har en. Jag fick ut pengar från Länsförsäkringar då jag lyckats mecka sönder ett moderkort (minus självrisken naturligtvis).