Permalänk
Melding Plague

Laptops med RAID

<font style="font-size: 10pt"><b>Laptops med RAID</b></font> <small class="small">fredag 26 augusti av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Bjorn</a></small><br>
<a href="http://www.bit-tech.net/news/2005/08/25/raid_laptop_intel_mat..." target="_blank">Bit Tech</a> skriver om Intels planer att använda RAID i Napa, den nästa versionen av Centrino. Intel resonerar att RAID visat sig vara populärt på desktopdatorer för extra säkerhet och bärbara datorer kan ha nytta av den extra säkerheten. Bärbara datorer bärs ofta runt vilket hårddisken inte alltid mår bra av.
<br />
<br />Frågan är bara om man vill offra batteritid och lägre vikt på en bärbar för att få lite bättre prestanda och säkerhet. Tappar man datorn i golvet är det inte säkert att båda hårddiskarna överlever. RAID lär dock fungera mycket bra i redan släpbara prestanda-laptops för att få bättre laddningstider i spel.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

När det gäller säkerhet på bärbara så tycker jag det är en bättre lösning att spara viktig information på ett flashbaserat minneskort i expansionsporten. Två hårddiskar i en bärbar kostar för mycket i vikt, batteriprestanda och värmeutveckling.

Visa signatur

"But there's probably no better form of government than a good despot."
-- George Lucas

Permalänk
Medlem

tror de kommer bli ganska svårt att få igenom raid i laptops... mer vikt, lägre batteritid kommer inte vanligt fok vilja köpa. iaf inte om dom inte får ut dubbelt så mycket lagringsutrymme...

dessutom kommer de bli grymt svårt att få plats (fysiskt) med två diskar, de skulle vara isåfall om man går ner till 1.8" som standard. men då lär den extra hastigheten vara som bortblåst och dessutom kommer de bli svindyrt.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyhet
RAID lär dock fungera mycket bra i redan släpbara prestanda-laptops för att få bättre laddningstider i spel.

Vem sitter på en laptop och spelar spel samt klagar på att datorn inte har en speciell hårdvarulösning för att få bättre laddningstider.

/PowerSupply

Visa signatur

Är det verkligen det här du borde läsa just nu?

Permalänk
Medlem

toshiba och ett till företag jag inte minns säljer ju redan 17" med raid av 2.5" hd´s, en än har toshiban...stor, tung, obefintlig batteritid...sunkigt

Visa signatur

blupp

Permalänk
Medlem

Well det verkar ha blivit popis med the return of the old "laptop". Bärbara datorer som har obefintligt med batteritid och en jäkla massa halvdana funktioner.. Många verkar helt enkelt ha sin bärbara dator på matsaltbordet inkopplad dygnet runt..
Jag kanske inte skall säga att ja är så mycket annorlunda.
Gillar iofsig batteritid och har därför en laptop som har bra sådan men med handen på hjärtat kör jag nog datorn till 90% på nätspänning.
Har man sedan datorn som jobb dator och flyttar den mellan jobbet->hemmet och använder så spelar det ju igentligen ingen roll om den väger 4kilo eller 2 kilo...

Permalänk

Värsta jag sett i bärbart är nån Acer Travelmate model hos en kund.
17" lcd skärm, sub-woofer, standard DDR-minne, och en standard disk i den. Disken har kraschat 2gång i datorn. Hutlöst dyr var den dessutom trots den väger typ 8kg och bygger på standard PC-komponter. Rena dyggan.

Tror detta kommer bli lika illa flopp.