Realtek/Marvell stoppar stämningar

Permalänk
Melding Plague

Realtek/Marvell stoppar stämningar

<font style="font-size: 10pt"><b>Realtek/Marvell stoppar stämningar</b></font> <small class="small">tisdag 30 augusti av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://www.digitimes.com/news/a20050830A8044.html" target="_blank" >DigiTimes</a> rapporterar att tillverkarna Marvell och Realtek har kommit överens att dra tillbaka sina respektive stämningar mot varandra.<br /><br />I oktober 2004 stämde Realtek Marvell för att de ansåg att de hade inkräktat på ett patent som Realtek äger. I december gjorde Marvell likadant. De båda företagen har nu dock kommit överens att dra tillbaka stämningarna.<br /><br />Både Marvell och Realtek har ökat mycket i omsättning de senaste två åren på grund av integrerade högpresterande nätverkskort och ljudkort till moderkort. Realtek har ett mycket stort antal patent när det gäller ljudkort och nätverkskort, enligt de själva är de näst störst i Taiwan när det gäller patent.<br /><br />Realtek har också ökat sin försäljning rejält detta året, under första delen av detta år sålde de cirka 3,5 miljoner ethernet-nätverkskort (integrerade) vilket överskred försäljningen under hela 2004. Förhoppningsvis kommer både Marvell och Realtek snart börja skeppa integrerade gigabit-nätverkskort samt ljudkort med stöd för PCIe-standarden.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Det bara öser in nyheter! Kanon!

Annars funkar mitt realtek bra och visst är det skönt att de lägger ner skitsnack och satsar allt på att göra bra grejer.

Visa signatur

Om ni skriver till mig, var god citera

Permalänk
Medlem

Same shit.. different names...

Visst, ett realtek NIC funkar väll, men de ingen vidare kvalite på dem.. men dom är ju så billiga så att dom slänger sånna kort efter en.. Så det är inte konstigt att dem säljer.. Själv har jag ett Marvell gigabit på mitt mobo, har inte testat det direkt, men jag misstänker samma kvalite som realtek..

Däremot RealTeks ljudkort är en någerlunda tragisk historia. Där e verkligen jätte dålig dynamik och frekvensspektra i dessa tyvär...

Ända fördelen jag kan se är att realtek är rätt öppen med Linux-drivrutiner.

Permalänk

3,5miljon, inte mer? Fick uppfattningen att Realtek hade typ 90% av budget-korts tillverkningen..

Permalänk
Medlem

själv sitter jag på ett inbyggt marvell gigabit på mitt asus A7N8X-E Deluxe. har hittills bara testat 100mbit prestandan på det då jag endast suttit på 100mbit switchar.. men det maxxar 100mbit utan problem. får testa gigabit någon gång också.

är iaf helt nöjd med 100mbit prestandan.