Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dr Avalanche
Jag har oxå letet efter prestandatester men det verkar som at Opteronägare är mer än oviliga att dela med sig av prestandatester. Jag har sett lite superPI resultat med Opterons och det var ju inte så imponerande.

Duron och Celerion klockade oxå bra men presterade som bekant inte ett smul bra.

Jag hoppas du är ironisk när du skriver detta
X2 4400+ & 4800+ är samma kärnor som Opteron har, således presterar det identiskt i samma klockhastighet.
Sen varför du börjar snacka om duron och celeron fattar jag inte, det är budgetprocessorer vilket varken Opteron eller X2 är.

Permalänk
Medlem

För att slå hål på alla missförståenden om att Opteron presterar annorlunda kommer nedan lite info.

Jag fick 32s i superpi 1M som bäst igår. Jag hade fått lite lägre om jag haft två minnen i för att kunna utnyttja dualchannel. Kolla min bild på föregående sida för minnesinställningar.

Inte ett enda mätprogram angav att jag hade "Denmark" core. Alla angav Toledo eller Athlon 64 X2.

Vill du se bättre super pi resultat. Kolla single core Opterons i 3+GHz.

Permalänk
Medlem

Var uppe i 2500mhz utan problem med original vcore så processorn är nog helt ok.. har inte provat högre än.

Har inte kommit så långt med överklockningen då jag sitter med 4 st dubbelsidiga minnen. det verkar som minnena slår bakut när man närmar sig 400 mhz gränsen med divider 133. Eller vilken som helst för den delen. Bah, får väl prova lite till...Men jag rekommenderar nog ändå 1gb-stickor om ni ska köra med 2gb...Då blir man av med massa krångel.

*suddade lite offtopic*

edit: Har lagt märke till något mycket konstigt och kanske oroande. Multiplen hoppar nämligen mellan 8.5 och 9.5. Mest mellan 9 och 9.5. Detta syns i corecenter. Cpuz visar inga skillnader. Skulle någon kunna kolla om ni har samma fenomen? Då jag inte såg det förrens nu, skall jag testa med lite andra frekvenser i morgon. Och jag har inte C&Q aktiverat...Nu är det dags för bingen.

Visa signatur

Asus TUF Gaming WiFi | Ryzen 5600X | 32 GB Ballistix| Vega 56 | Newton R2 650 W

Permalänk
Medlem

Tänkte köpa en 165 eller 170 medans jag är i usa nästa vecka och klocka upp den till 2.5ghz typ. Nybörjare inom klockning så undrar vad ni rekommenderar för minnen till detta för att få så mycket ur systemet som möjligt. 2x512, 2x1024, 4x512? och vilka hastigheter?

Permalänk
Medlem

Minneskontrollen verkar vara bättre, precis som Entrecote också kommit fram
till.
Kör mina value select i 240mhz. det är ju inte så tokigt. 1.65 vmem. Stabilt i prime. Däremot har jag haft lite bekymmer med dividerna, så jag har haft problem att klocka och hålla mig till 200mhz strecket, på minnena. Blir lite förvirrad av detta faktiskt.

Men jag får väl slita ur två st och se om det blir någon skillnad...

Danski: Kör med 2*1024! hade jag köpt nya minnen idag, hade jag starkt funderat på pc4000. Vet inte hur tighta timings man kan ha på dem..Men det kan du ju kolla upp!

Visa signatur

Asus TUF Gaming WiFi | Ryzen 5600X | 32 GB Ballistix| Vega 56 | Newton R2 650 W