Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Jul 2002

Minnestrubbel, datorn fryser

Hej alla glada

Efter lite helgmeck har datorn blivit ledsen i ögat, den fryser efter några minuters arbete. Först trodde jag att grafikkortet kolat men när samma sak hände med min gamla pixelskyfflare började jag felsöka minnena då en av minnesslotsen dött tidigare (The memory could not be read-fel hela tiden)

Med två minnessticker på 512 vardera låser memtest efter ett par minuter, men en sticka i den övre låser det inte (iaf inte på över en timme). Frågan är helt enkelt (vilket jag ska försöka bekräfta med ytterligare tester mellan minnesstickorna), är det moderkakan eller minnet som felar? Eftersom jag inte får samma fel som när den tredje minnessloten dog är jag orolig för att det är minnet som dött, vilket iof är klart billigare att köpa nytt.

Någon som har några tips på andra testprogram som är mer specifikt än memtest?

if it's still moving, shoot it again! - www.FZ.se -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2005

Kör minnena ett och ett i memtest86. För att ett minne skall klassas som helt felfritt ska det klara att köras över natten utan fel.

Testar du dem ett och ett över natten så får du veta om det är minnena som är risiga eller om du måste gå vidare med felsökningen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Jul 2002

Det visade sig att det var minnesslotten som spökade, den andra av tre som dog på moderkortet så nu köper jag nytt. Tack för hjälpen.

if it's still moving, shoot it again! - www.FZ.se -