ASRock 939Dual-SATA2 Installationsfråga

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sofiero Slott
Registrerad
Dec 2001

ASRock 939Dual-SATA2 Installationsfråga

Engelskan är inte över sig så jag ställer frågan till någon som vet.

ASRock 939Dual-SATA2 monterar just nu detta moderkort med AMD 64 X2 3800+.

Går ju att köra både AGP och PCI-Express.

Ska köra med AGP Grafikkort 9600 Pro.

1. Måste jag jumpa om eller går det direkt att montera grafikkortet?

2. Ska köra med en sata HD Maxtor 10, går det att installera XP Pro direkt vid uppstarten utan att köra någon diskett med drivrutin.

Tacksam för svar

Antec Performance One P180, Tagan Easycon 580W, Athlon 64 X2 4800+, Asrock 939 Dual Ata2, TwinMos Dual 4x512, 4x300 Maxtor Diamond Maxline III Sata 2, NEC ND-4550, 2 Acer AL2216Wsd

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jul 2001

det är väl xp som behöver satadrivrtuinen oavsett hårdvaran? det gäller väl alla hårddiskar? dessutom så kan du väl plocka drivrutinen ifrån cdrom också om det krävs...

Shoebox PC - Coolermaster Elite 130 - i5 4690K - Corsair H60 v2 - BeQuiet! L8 630W - Sapphire R9 290 Tri-X OC - 16GB CL9 - Gigabyte Z97N+Wifi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Dec 2001

Det behövs inga sata drivrutiner såvida du inte har hårddisken på sata II kontakten eller ska köra raid.

Ryzen 1700. Asus ROG strix B350. Msi R9 390

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Dec 2001

Det behövs inga sata drivrutiner såvida du inte har hårddisken på sata II kontakten eller ska köra raid.

Ryzen 1700. Asus ROG strix B350. Msi R9 390

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Solen
Registrerad
Apr 2002

Jag antar att Molokai fått igång allt nu eller?

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sofiero Slott
Registrerad
Dec 2001

Tyvärr så startade varken fläktar eller något annat, bara nätaggregatet visade att matningen var igång.

Frågan är hur jag nu felsöker, misstänker att någon kabel för startknapp är felvänd eller dyligt.

Någon har kanske tips att ge.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
Jag antar att Molokai fått igång allt nu eller?

Antec Performance One P180, Tagan Easycon 580W, Athlon 64 X2 4800+, Asrock 939 Dual Ata2, TwinMos Dual 4x512, 4x300 Maxtor Diamond Maxline III Sata 2, NEC ND-4550, 2 Acer AL2216Wsd

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Dec 2004

har du en ATX v2.0 nätdel?

WS: AMD Opteron 144 - Asrock 939dual - 1,5GB RAM - 80Gb - ATi X800GT 256mb - Antec Trueblue 480w - Antec SLK3000B
Server: AMD Athlon XP 2500+ - MSI KT4 Ultra - 1.5GB DDR RAM - 80+80gb i Raid 0 - Win2003

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sofiero Slott
Registrerad
Dec 2001

Använder ett nytt Tagan Easycon 580 aggregat.

Där sitter en 24 pinnskontakt som går att dela till 20 pinnskontakt.

Tog för givet att den 4 pinnskontakt som blev över skulle in i matningen för 12V på moderkortet, men det visade sig bara bli 5 v den vägen.

Kopplade sedan till en P4 kontakt som var ledig och vips så drog hela systemet igång.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av eNthernet
har du en ATX v2.0 nätdel?

Antec Performance One P180, Tagan Easycon 580W, Athlon 64 X2 4800+, Asrock 939 Dual Ata2, TwinMos Dual 4x512, 4x300 Maxtor Diamond Maxline III Sata 2, NEC ND-4550, 2 Acer AL2216Wsd