Nec bygger bärbar utan hårddisk

Permalänk
Melding Plague

Nec bygger bärbar utan hårddisk

<font style="font-size: 10pt"><b>Nec bygger bärbar utan hårddisk</b></font> <small class="small">torsdag 1 december av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Jonas</a></small><br>
Nec har utvecklat en bärbar dator utan en hårddisk, skriver <a href="http://www.cdrinfo.com/Sections/News/Details.aspx?NewsId=1569..." target="_blank">CD-R Info</a>. Istället sparas både operativsystemet och applikationer i ett Flash ROM. Datorn är främst utvecklad till att fungera som en bärbar tunn klient, med fördelen att man inte riskerar att värdefull data kan bli stulen. Vanliga tunna klienter kräver ständig kontakt med en central server, något man slipper med denna dator. Användarens data sparas nämligen i RAM-minnet, och kan sedan sparas till ett nätverk eller ett USB-minne innan datorn stängs av. Annars försvinner datan och man slipper säkerhetsproblemet.<br /><br />I övrigt ser det ut som vilken bärbar som helst fortsätter CD-R Info, och maskinen drivs av en Pentium M på 1,73GHz och använder Windows XP som operativsystem. ROM-minnet är på 3GB och RAM-minnet på 512MB. Kostar motsvarande $3,742 US dollar i Japan men det finns inga planer på att sälja den någon annanstans.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

Hm, varför inte ett inbyggt extra flashminne som sparar det viktigaste automatiskt? Tar ju upp under 1cm3 plats, så varför inte? För femhundra spänn får man ju en GB ungefär (Nästan).

I övrigt så verkar den vara helt okej.

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!