Asrock och Antec chassi - Vad ändra order till? Snabba svar önskas!!! Fungerar FSP?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2004

Asrock och Antec chassi - Vad ändra order till? Snabba svar önskas!!! Fungerar FSP?

Har precis beställt detta från Webhallen igår.

Vad ska jag ändra ordern till för något?

Byta ut moderkortet mot något annat eller chassi och psu mot något?

Antec chassit är SLK2650
http://www.webhallen.com/prod.php?id=29552

Funkar FSP PSU till Asrock kortet?

http://www.webhallen.com/prod.php?id=41099

Eller ska jag ta något annat budget kort? I sådana fall är kravet att jag ska kunna köra ett agp kort på det. Men vilket?

Tacksam för snabba svar

Har kollat på dessa moderkort nu
Abit - Socket 939 - ATX Uli-M1689 (UL8)
http://www.webhallen.com/prod.php?id=48790

Gigabyte - Socket 939 - ATX Nforce3 250Gb (GA-K8NSC939) -
http://www.webhallen.com/prod.php?id=42047

Microstar - Socket 939 - ATX Via K8T800 Pro (K8T NEO2-F)
http://www.webhallen.com/prod.php?id=35607

Asus - Socket 939 - ATX K8T800 Pro (A8V)
http://www.webhallen.com/prod.php?id=45393

Allt ska användas med en Opteron 144

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2004

Du skriver ju inte vad du har för AsRock-kort nu? Sen förstår jag inte riktigt vad du är ute efter? Vad är det för fel på det medföljande nätagget? Sitter på samma agg.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Dec 2004

FSP PSUn kommer INTE att funka med Asrocket. (939dual)
Detsamma gäller alla ATX 2.0 PSUn

WS: AMD Opteron 144 - Asrock 939dual - 1,5GB RAM - 80Gb - ATi X800GT 256mb - Antec Trueblue 480w - Antec SLK3000B
Server: AMD Athlon XP 2500+ - MSI KT4 Ultra - 1.5GB DDR RAM - 80+80gb i Raid 0 - Win2003

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2004

Vilket moderkort ska jag välja då?

Eller PSU som är tyst från Webhallen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2001

Jag tänkte köpa precis samma chassi och moderkort till tjejens kusin. Varför skulle nätagget inte funka?

Jag har läst den 12 sidiga tråden om moderkortet på HardOCP och ingen klagar på problem med nätagget. Inte heller någon av de reviews jag läst. För det tredje står det inget i manualen om det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Dec 2004
Citat:

OBS! Detta moderkort fungerar inte med någon ATX 2.0-nätdel oavsett märke/modell (t.ex Antec Smartpower osv)

saxat från http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ASR939DUAL

Byt PSUn till ett FSP 300w ATXv1.3
http://www.webhallen.com/prod.php?id=22876

edit: Såg nu att ett Antec Smartpower 350W följde med lådan, använd det?

WS: AMD Opteron 144 - Asrock 939dual - 1,5GB RAM - 80Gb - ATi X800GT 256mb - Antec Trueblue 480w - Antec SLK3000B
Server: AMD Athlon XP 2500+ - MSI KT4 Ultra - 1.5GB DDR RAM - 80+80gb i Raid 0 - Win2003

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2001

Så det som står hos datorbutiken är mer rätt än det alla som testat det säger?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Dec 2004

Kolla upp om "alla" testerna provar med ett ATXv2.0 PSU.

Det är ett vanligt problem med Asrock 939dual.
Symptomen är att nätaggrigats fläkten går igång men inget annat.
Har hänt många på detta forum bland annat.

WS: AMD Opteron 144 - Asrock 939dual - 1,5GB RAM - 80Gb - ATi X800GT 256mb - Antec Trueblue 480w - Antec SLK3000B
Server: AMD Athlon XP 2500+ - MSI KT4 Ultra - 1.5GB DDR RAM - 80+80gb i Raid 0 - Win2003

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2001

Först vill jag bara göra det klart att jag inte försöker provocera dig eller någon annan. Jag vill bara ha fram en vettig förklaring.

Detta hittade jag angående Antec-nätagg och moderkortet:
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&postid=6039606...

Det verkar som om folk som inte fått det att funka har kopplat fel fyrapinskontakt. I de testerna jag läst så var det ett eller flera som använde sig av Hipers 480W och det har väl inte -5V.

Tror fan jag tar en chansning och provar med det där chassit. Det finns inget annat vettigt i samma prisklass.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Dec 2004

Skulle väl vara ett Antec SLK3000b 399:-
från http://www.computercity.com
Det tillsammans med ett FSP 300w?

WS: AMD Opteron 144 - Asrock 939dual - 1,5GB RAM - 80Gb - ATi X800GT 256mb - Antec Trueblue 480w - Antec SLK3000B
Server: AMD Athlon XP 2500+ - MSI KT4 Ultra - 1.5GB DDR RAM - 80+80gb i Raid 0 - Win2003

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2001

Om man läser i den här tråden, närmare den här posten:
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&postid=6022359...
så verkar det ju som att problemet är skit-bakom-spakarna snarare än kompabilitet.

-Kortet fungerar helt klart utan -5V eftersom många kör med sådana nätagg.
-Problemet uppstår bara på nätagg där 24-pin kontakten går att ta isär och på så sätt gör det möjligt att koppla fel kontakt till ATX12V.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2004
Citat:

Det verkar som om folk som inte fått det att funka har kopplat fel fyrapinskontakt. I de testerna jag läst så var det ett eller flera som använde sig av Hipers 480W och det har väl inte -5V.
[/B]

Nej, så är inte fallet... jag och många andra(finns en tråd på OCW-forum, har inte länk nu) har prövat båda kontakterna, inget funkar... Antec Smartpower 2.0 fungerar inte med Asrock:et, finns dock EN kille på OCW som säger sig att fått det att funka, och för just honom var det fel 4:a-pinnare som ställde till det. Men inte för oss andra som sagt. Men! Detta gäller alltså enbart Antec Smartpower 2.0. Andra problem med ATX 2.0-agg kan bero på "skit bakom spakarna" det har jag inte så stor koll på.

Sony Vaio EB1M1E - 15,5", Intel Core i3 330m, 4 GB DDR3 RAM, 500 GB 5400rpm HDD, ATI Radeon 5650 1GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jan 2003

jag kan i alla fall säga att mitt tagan 380w agg fungerar kanon med mitt asrock kort, och mitt agg är ett atx 2.0 agg med en 20+4pin kontakt + en vanlig 4pin 12v kontakt.

mm, just de!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lycksele
Registrerad
Sep 2004

mitt fsp 400w 2.0 funkar då kanon med mitt Asrock dual sata2. så det skulle jag köra på om jag var du, det är verkligen tyst.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eNthernet
saxat från http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ASR939DUAL

Byt PSUn till ett FSP 300w ATXv1.3
http://www.webhallen.com/prod.php?id=22876

edit: Såg nu att ett Antec Smartpower 350W följde med lådan, använd det?

Sitter på ett FSP 350W ATX2.0 och ett asrock duala sata, funkar hur kanon som helst...

Turn left! No, not that left, the other left!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2001

Jag måste säga att jag inte förstår hur det funkar. Nätaggen är ju standardiserade, det enda som saknas i nyare nätagg är ju -5V. FSP 400W och Hipers 480:a har inte den spänningen och de funkar så varför skulle inte smartpower funka. Jobbigt problem.