Startar inte, blinkar till i en sekund

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsör, sverige
Registrerad
Sep 2003

Startar inte, blinkar till i en sekund

Hejsan, jag har sökt lite men inte hittat någon tråd som behandlar just detta.

Mitt problem är när jag har stängt av strömmen till datorn, och försöker boota den igen så krånglar datorn.
Att bara köra en omstart går bra, men om jag bryter strömmen och startar den igen så första gången jag trycker på powerknappen så blinkar mina lampor och sånt till i en halv sekund, men sen dör dom bara.
Trycker jag på powerknappen igen så händer ingenting, då måste jag bryta strömmen till datorn i ett par sekunder, hör ett litet klick från datorn, då kan jag slå på strömmen igen men samma sak när jag trycker på powerknappen så blinkar lamporna till men ingenting mer. Och sen måste jag bryta strömmen ett par sekunder osv igen.
Detta har endast hänt ett par gånger, första gången vart jag orolig men helt plötsligt så startade den normalt av sig själv, andra gången så höll jag på länge, jag testade också ett annat nätaggregat och 3st olika strömkablar, och helt plötsligt, precis som sist, så startade den normalt utan att jag gjorde nånting särskilt. Men jag är orolig för att detta kan bli större problem och sist så höll jag på säkert en timme innan den startade igen.

Det är inga nya grejjer jag har, jag har haft dom några månader iaf, första gången detta uppstod var i sammanband med att jag kopplade ur strömmen på en CD-Rom, betvivlar att det har nått sammanband med det men jag har testat koppla ur/i den flera gånger och det verkar inte spela nån roll.

EPoX EP-9NDA3J,nForce3 Ultra, Socket-939 ATX, S-ATA, GbLAN, Sound, DDR, AGP8x

AMD Athlon 64 3200+ 2.0GHz Socket 939, 512KB, BOXED m/fläkt

Hiper Nätaggregat Type R Svart ATX 480W, 120mm Fläkt (14db), 20/24pin

Lite av det som jag har i datorn.
Det som jag inte har testat ännu som jag kom tänka på är reset av CMOS, ska testa det när jag kommer hem från jobbet, men om ni har några erfarenheter eller liknande att dela med av er så tar jag gärna emot dom.

MVH Murbank

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2001

Spontant skulle jag vilja säga att du har kortslutning någonstans. Klicket du hör är nätaggregatets automatsäkring som slår tillbaka. Kontrollera kablarna från nätdelen samt kontakterna. Benen som separerar moderkort och låda. Att problemet mirakulöst uppstod och försvann tyder ju också på det. Kolla elutaget?

Men det skulle ju kunna vara något helt annat också.

AOpen HX08 Asus M3A79-T Phenom2 960T @ 4.0ghz ATI HD6950 Corsair XMS 4x2gb (5-5-5-15 2T) Dell 2209WA m.m

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsör, sverige
Registrerad
Sep 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Generalen
[B]Spontant skulle jag vilja säga att du har kortslutning någonstans. Klicket du hör är nätaggregatets automatsäkring som slår tillbaka.

[/B]

Det klicket jag beskrev uppstår när jag bryter strömmen till burken i ett par sekunder, inte när jag försöker slå igång den.

Citat:

Kontrollera kablarna från nätdelen samt kontakterna. Benen som separerar moderkort och låda.

Jorå, det har jag gjort

[QUOTE] Att problemet mirakulöst uppstod och försvann tyder ju också på det. Kolla elutaget?

Men det skulle ju kunna vara något helt annat också.

[/QUOTE]

Att problemet "mirakulöst" uppstår skulle jag inte påstå eftersom det är samma visa varje gång jag brytit strömmen till burken, den hänger sig inte eller startar om eller nånting när den väl är igång.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2001

Automatsäkringen slår ifrån när det blir kortslutning och slår tillbaka när strömmen bryts till nätdelen.
Men om du kollat alla kontakter och att allt annat är okey då släpper vi kortslutning.

Hört talas om vad som brukas nämnas som "warm boot" samt "cold boot" problem? Jag är inte riktigt säker på vilket fenomen som orsakar dessa underliga fel men att det ibland kan hjälpa med en uppdatering av moderkortets BIOS.
Så har du inte senaste BIOS, ladda ned och uppdatera det.

AOpen HX08 Asus M3A79-T Phenom2 960T @ 4.0ghz ATI HD6950 Corsair XMS 4x2gb (5-5-5-15 2T) Dell 2209WA m.m