Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Nov 2001

2x1gig minne, dual-channel i 2T?

Nyligen byggt upp min nya dator som står i signaturen nedan.
Funkar utmärkt och är väldigt nöjd.

Har dock en fråga angående minnena. Använder dessa:

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=310789&cks=PRL

Jag har satt dom i dual-channel, dvs:

"Channel A DIMM0 - DDR_SDRAM 1024MiB"
"Channel B DIMM0 - DDR_SDRAM 1024MiB"

Dock när jag går in i "Minneskonfigurationen" i bios så står det 2T
om jag inte läser helt fel..

Läst en del på forumet angående detta, borde dom inte köras i 1T? Ska man ändra det själv? Kan jag ha gjort fel nånstans?

[ Asus Sabertooth z87 | Intel Core i7-4770K | Crucial Ballistix Sport DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x8GB | Sapphire R9 280X Toxic | Intel 320 SSD 120GB | be-quiet! Straight Power 680W | Fractal Design Define R4 ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trelleborg
Registrerad
Mar 2004

De ska funka i 1T, finns det ingenstans du kan ändra på det?
Har du 4 st minnesfack på moderkortet? Provat olika? På mitt DFI kort har jag dem i första och tredje facket från cpu:n.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Nov 2004

Du ska kunna ändra det bios kika runt lite där så får du se.

Amd 3700+ 2.2 @ 2.9, ocz 2x512 ddr @ 580, Asus A8N5X, 200gb sata2, 6800Xt:)
Dator2 Dell p4 2.8HT,256ddr2,40gb och ett 250watts nätagg.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Nov 2001

Japp det gick att ändra till T1 i bios.

_Dock_ så ville den itne boota windows alls efter jag ändrat.
Så fick lov att ändra tillbaka. Mina minnen sitter i fack 1 och 3 i nuläget.
(Iaf 90% säker på detta, kan ju "råkat" satt dom i 2 och 4)

Vad kan vara fel?

[ Asus Sabertooth z87 | Intel Core i7-4770K | Crucial Ballistix Sport DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x8GB | Sapphire R9 280X Toxic | Intel 320 SSD 120GB | be-quiet! Straight Power 680W | Fractal Design Define R4 ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Katrineholm
Registrerad
Mar 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedEviL
Japp det gick att ändra till T1 i bios.

_Dock_ så ville den itne boota windows alls efter jag ändrat.
Så fick lov att ändra tillbaka. Mina minnen sitter i fack 1 och 3 i nuläget.
(Iaf 90% säker på detta, kan ju "råkat" satt dom i 2 och 4)

Vad kan vara fel?

Hur kmr det sig att datorn inte startar,jag har samma mobo som dig. När jag installerade datorn och var klar gick jag in i bios och kollade,jag ändrade då från 2T till 1T,kolla under DDRAM Config eller nåt i den stilen

MVH/A