Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2005

Socket M2 - värt att vänta?

Socket M2 kommer väl om några månader och jag undrar om det är värt att vänta till sdess? Jag tänkte att om man köper nu och sedan vill byta till ett M2 mobo kan man inte behålla minnen (M2=ddr2) eller processorn. Det andra kan man ju behålla. När kommer egentligen M2. Om det är mer än ett halvår kvar orkar jag nog inte vänta.

Hur kommer priserna på M2 procesorer bli? Kommer de att kosta mer om man jämför med dagens processorer?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I Stockholms närhet
Registrerad
Okt 2001

Du lär nog få vänta mer än halvår på att M2an har hunnit etablera sig ordentligt här i Sverige är min gissning. Med t.ex. Asrock moderkortet ska man kunna köpa sig en tilläggsmodul senare i vår/till sommaren som har stöd för sockel M2 och DDR2 minnen. Jag själv tänker vänta till någon gång under år 2007 innan jag byter upp mig på nya delar eller ens tänker den tanken. Mitt nuvarande system får hänga med till dess - Abit AN7, Athlon Mobile XP2400+, Gigabyte X800XL 256MB och 2x512MB RAM. Hur du gör beror naturligvis på ditt behov och vad du ska använda datorn till, som får vara avgörande på om och när du ska byta upp dig till delar för ett nytt system.

Lite om AMDs framtid finner du på de här länkarna.
http://www.amdcompare.com/prodoutlook/
http://www.amdcompare.com/techoutlook/

/Saint25

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2005

Beror på vad du har för behov att byta idag såklart... vad sitter du på?

Verkar som om 939 kommer hänga med lite till. Jag kommer inte byta förrens det blir DDR3. Kanske blir det en Fx60 nån dag lr nya grafikkort annars lugnt.