Bill Gates kritiserar 100 dollars laptop

Permalänk
Melding Plague

Bill Gates kritiserar 100 dollars laptop

<font style="font-size: 10pt"><b>Bill Gates kritiserar 100 dollars laptop</b></font> <small class="small">torsdag 16 mars av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Jonas</a></small><br>
Microsoft grundare även känd som världens rikaste person, uttalade under onsdagen sig negativt om Massachusetts Institute of Technology:s 100 dollarsdator för projektet “One Laptop per Child”, skriver <a href="http://news.yahoo.com/s/nm/20060316/tc_nm/microsoft_gates_dc" target="_blank">Yahoo! News</a>. Datorn är ett samarbete mellan MIT och diverse andra företag och idén är att skapa en billig dator för att ge till barn i utvecklingsländer. På grund av den låga kostnaden saknar dock datorn hårddisk och skärmen är av en enkel typ. Datorn kan laddas upp genom en handvev, vilket kan vara praktiskt då elektricitet inte är en självklarhet på många platser på jorden.<br /><br />Men Bill Gates tycker dock datorn inte är tillräckligt bra:<br /><br /><i>”If you are going to go have people share the computer, get a broadband connection and have somebody there who can help support the user, geez, get a decent computer where you can actually read the text and you're not sitting there cranking the thing while you're trying to type”</i><br /><br />Enligt Gates är det inte hårdvaran som är kostsam utan nätverksanslutning, applikationer och support. <br /><br />Länk: <a href="http://laptop.org/" target="_blank">Projektets officiella hemsida</a>.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Haha den var bra! för Bill Gates

Handvev....lol Det var dagens Kan se det framför mig där en unge sitter o vevar för glatta livet och den andra skyndar sig att göra det han ska med den

"dissar" <-- gettostämpel på det ordet.

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem

Haha, Bill Gates for teh win! Klockrent sagt alltså!

Håller med Campaigner, "dissar" är inte ett SAOL-ord och bör därför bytas ut mot något mindre ghetto. Låter oseriöst som det är nu.

Permalänk
Medlem

Han är säket bara sur för att dom inte kör windows på den.

Visa signatur

System:\Dator\Spel>2600k¤5ghz_-_32Gb_-_MSI_3070.exe
System:\Dator\Lab>RaspberryPi_4_-_8Gb.com

Permalänk
Medlem

Jo, kanske är lite svartsjuka där iofs.
Men det är lite kul att världens rikaste man säger nått i stil med "omg jävla noobs, köp Dells nya XPS på avbetalning istället för den där skiten" till folk som inte ens har råd med mat.

Permalänk

Kan nämnas i debatten att Bill Gates och hans fru donerar mest av alla i USA till 3:e världen, framförallt till medicinska projekt och dylikt. Roligt att se att någon spenderar sin förmögenhet på något som kan hjälpa andra.
Något att tänka på för alla...ehm....musiker....på MTV Cribs m.fl. ?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

@ Cribs... Bill Gates sprängde in ett hus i ett berg för 800 miljoner.. så hans crib är lite påkostad också

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dovienya
@ Cribs... Bill Gates sprängde in ett hus i ett berg för 800 miljoner.. så hans crib är lite påkostad också

Ser du någon Britney spears eller Jessica Simpson sitta och donera till 3:e världen ? Neee.

Visa signatur

Fractal Design Meshify C | Corsair RM650X v2 | MSI X570 MPG GAMING EDGE WIFI | AMD 5800X3D | RTX 3070 | 32GB 3200MHz CL16

Permalänk
Hedersmedlem

Vilket operativsystem skulle de köra, linux? Det är väl det som Gates inte gillar, att ungar får växa upp med annat än windows.

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FL3JM
"dissar" är inte ett SAOL-ord och bör därför bytas ut mot något mindre ghetto. Låter oseriöst som det är nu.

Oftast när man använder sånna ord är det inte för att man vill uttrycka sig språkligt korrekt, utan därför att ordet säger mer än sin betydelse. Det förmedlar en känsla.

T ex: putta och knuffa. Visst känns det elakare att knuffa någon än att putta någon?

Själv tycker jag det var vädigt proffsigt att använda ordet "dissar" där!

och så lite ontopic...
Verkligen dålig stil att dissa ett sånt här projekt! Han kunde haft ett positivare tonfall i sin informering iallafall!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
vf vet du om det ?, dom flästa artiser idag donerar, stevie wonder till christina augilera.

bara för du som sitter i svenne och inte har en aning om vf som händer i us ska inte påstå nåt annat heller. tror du allt går på tv/tidningar eller ?, det är inte sånt som patetiskt folk vill se eller höra, utan bara sånt som att vem som knullade med vilka och vem som gjorde de och dittan. like big brother, mest meningslösa program som finns i världen , lowlife people whitout an honor.

Gör om gör rätt, försök att inte skriva en rap-låt så kanske det går bättre.

Tycker att det är jävligt klumpigt av Gates och uttala sig så, visst hade det varit bättre att ge folket ris för $100 men dom här datorerna kommer knappast att gå till byar i afrika där man bor i hyddor utan till tex barn och ungdomar som går i skolan, kontorsanställda som skriver på maskin m.m.
Att den laddas upp via en handvev betyder inte att man måste veva hela tiden. Och vem fan behöver support till en avancerad miniräknare? Skrivprogram, möjligheten att skriva ut samt vid ev internuppkoppling en webbläsare, klarar t.om min mamma av att lära sig.

Tycker att Gates idiotförklarar folk i tredje världen i och med det här uttalandet. Antagligen inser han att tredje världen kan bli en enorm marknad, men är lite tjurig att dom inte köper Windows, lär folk sig att köra linux så kommer ingen att vilja betala för windows sedan, men får Gates in en fot och lär folk att använda Windows kommer dom antagligen aldrig att byta heller, som i väst.

Visa signatur

"With a rubberduck one's never alone"

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ianpeters
Kan nämnas i debatten att Bill Gates och hans fru donerar mest av alla i USA till 3:e världen, framförallt till medicinska projekt och dylikt. Roligt att se att någon spenderar sin förmögenhet på något som kan hjälpa andra.
Något att tänka på för alla...ehm....musiker....på MTV Cribs m.fl. ?

procentuellt sett eller faktisk summa? Jag donerar säkert mer procentuellt sett (av min inkomst), medan hans faktiska summa är långt över min Visst, hans pengar gör större skillnad, men om man ska se hans uppoffring skall man titta på den procentuella utgiften.

F.ö. tycker jag det är helt OK att använda ett ord som "dissa". Kanske inte i Dagens Industri, men genomsnittsåldern här på sweclockers hamnar väl på mellan 16-22 så whats the big deal?

Permalänk
Medlem

Han donerar rätt myckett procentuelt sätt om man gemför med andra rika. + att han bara ska lämna ~10mille USD till sina barn och resten går till Bill och Melinda fonden. Nu är inte 10 mille USD så lite men bara nån bråkdel av vad han äger.

Han har donerat lite över 30 000 mille USD på senare år. Runt 10% av hans rikedom läste jag nånstans. Inte illa.

Visa signatur

Close the world. Open the nExt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Vilket operativsystem skulle de köra, linux? Det är väl det som Gates inte gillar, att ungar får växa upp med annat än windows.

De kör en version av fedora, 512MB NAND-flash är lite lite som disk dock. Hade gärna sett lite mer ramminne (128MB med X11 och firefox låter tungt) och en lite snabbare GEODE, men det kommer ju senare och den är inte riktad mot mig så

Veven ska de visst inte köra inbyggd i lappen så den kommer se rätt ok ut förmodligen om än lite plastigt.

Permalänk
Medlem

Tja, fast all hårdvara är ju relativ till vad man ska använda den till.
512mb minne kan faktiskt vara alldeles tillräckligt om det enda man behöver kunna göra är att skriva/surfa/läsa på den, ett textdokument tar ju inte mycket att spara. Både webläsare/ordbehandlare och så vidare går med lätthet in på det utrymmet med plats kvar för dokumetlagring, särskilt då man använder en specialoptimerad linuxdist. visst man kommer inte kunna ha hela sitt film och mp3 arkiv på burken, men det är ju inte heller meningen!

Tycker faktiskt den där datorn är en föregångare i det att den har flachminnes-hd. Tycker det borde släppas vanliga laptops (och stationära för den delen också) med flash-hd också, 4-8Gb skulle kunna räcka för t.ex. en ultraportabel variant som inte behöver bli allt för sviningt dyr.

Visa signatur

USA har aldrig varit på månen, Sverige hade aldrig vm 1958 och 9/11 har aldrig inträffat och därmed basta.
P4 2,6C@<3,0Ghz + CNPS7000A-CU|AI7|1,5Gb BH5 & BH6|Antec Sonata|R9800np(BBA) + VF700-CU@425/258|HP LP2465|Logitech MX500, Seasonic S12 500W

Permalänk
Medlem

14 åringar från Botkyrka kan använda uttryck som "dissa", och det enbart för att de inte vet bättre. Vill man framstå som seriös skall man hålla sig till ord som finns i akademins ordlista.

/språkfascisten

p.s. Bill Gates kan varken programmera (riktigt väl) eller montera komponenter. Däremot så är han världsbäst på marknadsföring och det är vad som gjort honom till en av de rikaste i världen. (Nej, han är inte den rikaste och han har inte varit det på ett antal år).

Permalänk
Medlem

Klart bill vill att mjukvara ska kosta pengar, det är ju där han får sina stålar.

Visa signatur

Sverige är ett så litet land att det bara får plats en åsikt i taget där.

Permalänk
Medlem

Vad är egentligen mening med den här "nyheten", annat än att folk ska läsa rubriken, och som vanligt överdriva det hela till att Gates vill hindra framgång i Afrika, att han egentligen vill återinföra slaveriet, att hans nya OS är skapat för att kunna kontrollera världen, m.m.?

Var är nyhetsvärdet?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Det är nog inte själva laptopen utan det faktum att det inte står Microsoft på den

Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
vf vet du om det ?, dom flästa artiser idag donerar, stevie wonder till christina augilera.

bara för du som sitter i svenne och inte har en aning om vf som händer i us ska inte påstå nåt annat heller. tror du allt går på tv/tidningar eller ?, det är inte sånt som patetiskt folk vill se eller höra, utan bara sånt som att vem som knullade med vilka och vem som gjorde de och dittan. like big brother, mest meningslösa program som finns i världen , lowlife people whitout an honor.

det är minst lika irriterande om nån kallar dig för blatte som när nån kallar mig eller nån annan för svenne. Du vinner inga poäng på att visa hur hårigt ditt bröst är utan du förlöjligar dig snarare.

Vad kallar du Carolas fjolleri med att dela ut cd-skivor till hemlösa? Är det att hjälpa folk?
Det finns naturligtvis många artister som hjälper och skänker.. men det borde ses över vad pengarna egentligen går till.. iaf de svenska bidragen.

Visa signatur

GUD VÄLSIGNE DIG!
Ryzen 7 5700X3D - 64Gb DDR4 - RTX2060 - Coolermaster Stacker
---------------------------- www.roaddogs.se ------------------------
------- Bofors Interstellar - A Star Citizen Corporation --------
---------------------------------- Twitch ---------------------------------

Permalänk
Medlem
Citat:

Men Bill Gates tycker dock datorn inte är tillräckligt bra:

”If you are going to go have people share the computer, get a broadband connection and have somebody there who can help support the user, geez, get a decent computer where you can actually read the text and you're not sitting there cranking the thing while you're trying to type”

Enligt Gates är det inte hårdvaran som är kostsam utan nätverksanslutning, applikationer och support.

haha, det behöver ju ingen support om de inte kör Windows.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Vad är egentligen mening med den här "nyheten", annat än att folk ska läsa rubriken, och som vanligt överdriva det hela till att Gates vill hindra framgång i Afrika, att han egentligen vill återinföra slaveriet, att hans nya OS är skapat för att kunna kontrollera världen, m.m.?

Var är nyhetsvärdet?

men det är i praktiken vad det innebär ofta, folk vänjer sig vid (och låses därmed in i) ett dyrt system de inte säkert har råd att använda senare. detta gäller inte bara detta exempel.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk

Dissar.....

Visa signatur

Amd 64 3000+ | 512x4 | Gforce 6800ultra (agp8x) | 80gigx2 | Razer diamonback | eXactMat | 19"TFT

Permalänk

Bill Gates och alla som verkar tro på honom gör bort sig helt rejält.

* Skulle handvev vara någonting dåligt? Jag skulle gärna ha det på min bärbara (om jag nu hade en). Sitter man ute i "bushen" med en bärbar och batterierna börjar ta slut så är det bara att veva i en minut för att få 40 minuters extra batteritid. Inte fan hittar du elkontakter överallt.

* Bredbandsuppkoppling? Ja, vem fan ska betala för det då? Knappt att de lyckas dra det någonstans i sverige, tänk er då afrika eller asien. Det inbyggda wlan:et i den där bärbara är mycket bättre för att dela med sig om information med andra i närheten utan att staten ska behöva lägga ner flera miljoner på att dra fiber/koppar ut i ingenstans. Men om Bill Gates och ni andra är villiga att betala för det så varsågod.

* Hårddisk? Inte fan ska användarna av dessa datorer sitta still eller tanka filmer, spel och musik. De behöver inte rörliga delar som kan gå sönder. De behöver inte heller flertalet gig hårddiskutrymme bara för att skriva lite, skicka brev och dela med sig av nya kunskaper.

* Färgskärm? En trevlig grej, men som sagt de ska inte jobba i Photoshop, se på film eller spela spel.

o.s.v...

Inser ni inte att bara för att det inte duger för er så betyder det inte att det inte duger för dem. De flesta som är bra på datorer idag började ändå knappa på burkar som kanske bara hade en processor på 4 MHz, 512 kiB minne och en kassettstation. Dessa burkar har ännu bättre kapacitet och prestanda, vilket gör det ännu enklare att "hacka loss" och dela med sig av information. Delandet av kunskap ökar de demokratiska idéerna och tankarna bland folket. En dator kommer visserligen inte föra demokrati till t.ex. diktatoriska länder, men det är ett steg i rätt riktning. Vad folk inte behöver är att få allt serverat på ett silverfat (ge dem mat, men ingen kunskap; ge dem hus men inga medel att bygga egna), och de behöver absolut inte några pissdyra Windows-burkar med enorma hårdvarukrav, dyr mjukvara och en stor hunger för ström som inte alltid finns tillgänglig.

Tänk efter innan ni uttalar er. Det är uppenbart att ni inte kan se längre än till er nästipp.

P.S. Bill Gates må skänka mycket pengar, men det är en fis i rymden för honom (han ger räntan av det han sätter in på fondkontet). En normal person skänker i snitt en större del av sin förmögenhet till välgörande ändamål än vad Bill Gates gör.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
vf vet du om det ?, dom flästa artiser idag donerar, stevie wonder till christina augilera.

bara för du som sitter i svenne och inte har en aning om vf som händer i us ska inte påstå nåt annat heller. tror du allt går på tv/tidningar eller ?, det är inte sånt som patetiskt folk vill se eller höra, utan bara sånt som att vem som knullade med vilka och vem som gjorde de och dittan. like big brother, mest meningslösa program som finns i världen , lowlife people whitout an honor.

Jag visste inte att Stevie Wonder donerade till Christina Augilera, trodde hon hade det gott ställt... :).
Det är väl en tanke dock, att det är viktigt med support och mjukvara till folk som inte sett en dator förr. Det kräver nog mer pengar och människor än att slänga ihop dessa superbudgetdatorer. På en behovstrappa står ju givetvis mat först förstås.

Visa signatur

When in panic, when in doubt, run in circles, scream and shout.
*HP nx9420*C905*Div. Sunkdatorer*

Permalänk
Medlem

ha han va ju trevlig liksom jag skulle inte ha nått emot att ha en sån där liten pc
skulle nog funka perfect att ha med sig lite var stans,sen som sakt att klaga på prestandan va lite lågt också allt är ju relativt Dvs att det ska utföras arbeteten med den lila maskinen olika skrivningar,surfa osv,men han verar tro att dom ska sitta och spela Doom3...

Visa signatur

Motherboard:Asrock Z370 Extreme4
Cpu:Intel I5 8600K@Stock
Memory: Corsair Vengeance LPX 16Gig 3200Mhz
Gpu:PNY GTX 1080 8GB

Permalänk
Medlem

OnT:
Tycker det är lågt, riktigt lågt. En dator byggd på billigaste möjliga sätt så att den kan spridas till så många som möjligt är en bra sak. Visst att den inte är bra egentligen. Den verkar ju mest gå att jämföra med vad vi här i väst hade för en 5-10 år sen. Men det är fortfarande bättre än ingenting. Det dög ju åt oss för ett tag sen, så varför skulle det inte duga åt dem som inte har någon alls?

Och om nu gates tycker att lina och annat är ett måste så kan ju han ta lite av sina enorma summor pengar som MS tjänar och börja dra el och internet-kablar till alla ställen som inte har det här i världen. Han själv gör ju ingenting ens i närheten av det här, så egentligen ska han bara vara tyst tills han själv gör en insats imo. Mest tror jag det hela beror på att han inte kommer tjäna nåra pengar på det hela då det inte kommer vara nått stackars windows med i paketet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
haha, det behöver ju ingen support om de inte kör Windows.

true true! *asg*

OfT:
Jag är inget fan av sådana där "wannabe"-språk som ghetto eller 1337 och annat, men i det här fallet så tycker jag ordvalet med "dissar" är helt rätt. Förmedlar mer än att han bara gnäller...

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem

Sachankara: bra sagt Stämmer till 100%

En WORD på den som man säger

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ianpeters
Kan nämnas i debatten att Bill Gates och hans fru donerar mest av alla i USA till 3:e världen, framförallt till medicinska projekt och dylikt. Roligt att se att någon spenderar sin förmögenhet på något som kan hjälpa andra.
Något att tänka på för alla...ehm....musiker....på MTV Cribs m.fl. ?

Rykten säger att han samtidigt sitter med stora innehav i läkemdelsaktier, och verkar mot fattiga länders rätt att tillverka generiska mediciner.

Visa signatur

#apple.se @efnet - Frihet, Jämlikhet, Mac.

Permalänk
Medlem

Helt klart han blir vreslig och sur. Han vill ju kränga licenser givetvis, han känner han går miste om en massa nu.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ianpeters
Kan nämnas i debatten att Bill Gates och hans fru donerar mest av alla i USA till 3:e världen, framförallt till medicinska projekt och dylikt. Roligt att se att någon spenderar sin förmögenhet på något som kan hjälpa andra.
Något att tänka på för alla...ehm....musiker....på MTV Cribs m.fl. ?

Dom enda som verkligen har pengar är ju alla Rappare och dem, och dem försvarar jag inte.

Permalänk
Avstängd

Har han inte haft fel tidigare? typ någon om att man skulle inte behöva mer än 640byte minne eller liknande?

Visa signatur

ATI TALIBAN.
Är inte någon expert, men jag har inte akne heller.
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS.. "Betala i förskott på blocket?" tråden.