Varför så dyrt minne till gammal Compaq?

Permalänk
Medlem

Varför så dyrt minne till gammal Compaq?

Jag har en gammal Compaq pressario 5900t, 733MHz o 128Mb minne som är minst sagt seg med XP pro SP2. (Används som surfdator samt för att spela hjärter...) Tänke köpa till mera minne och hittade med Kingstones minnes konfigurator vilket minne jag ska ha. Minnet kostade 70-80 dollar för en 256mb sticka vilket betyden nästan 1000kr i en svensk butik... (har inte kollat närmare...)

Är det kanske nått speciaminne som inte tillverkas nått mer eller är det bara Kingstone som har prissatt detta minne så dyrt... Känns ju inte lockande att uppgradera direkt...

Minnet heter Kingston KTC-PRE133/256 .

Kanske det är bättre att köpa en ny bydgetdator i stället för att köpa svindyrt minne? Eller en beggad nyare dator kanske.

Permalänk
SweClockers

Köp begagnat istället, så får du minnena till en bråkdel av priset. Det är vanliga 133Mhz SDRAM.

Permalänk
Medlem

Ska jag köpa beggade minnen altså? Räcker det med att fråga efter 133Mhz SDRAM eller är det nått anna jag bör veta?

Tack!

Permalänk

det är nästan dubbelt så dyrt med sdminnen så det är därför det är så dyrt..

ja vanliga 133mhz

Permalänk
Medlem

Vanliga Sdram (PC133 256mB) kostar annars 337:- på shg.biz. Personligen hade jag satsat på minst 512mB i ram med XP dock, ett sådant kostar dock 612:-, och fullt så stort vet jag inte om behovet är för en surfburk.
B!

Permalänk

beställ inte nya!
Det sitter säkert fundratals personer med sdram stickor i garderoben osv, (skäms för att jag e en av dem)
kolla blocket så behöver du säkert inte ge mer en ett par hundringar.

Permalänk
Medlem

Nya kostar inte mycket mer än "ett par hundringar", och man får garanti på köpet. Det är lite av en smaksak vilket som är det bästa köpet faktiskt. Skulle jag köpa begagnat, hade jag gett absolut max 300 spänn, för 512mB, 150 för 256, och mindre är inte intressant över huvudtaget.

B!

Permalänk
Medlem

Använde inte compaq specialminnen? Det kan dock ha varit till äldre modeller än denna.

Permalänk
Medlem

felpost.

Permalänk
Medlem

du kan få köpa 256mb utav mig för 200

Permalänk
Medlem

Standardminnen fungerar utmärkt, men du måste uppdatera BIOS. Den nödvändiga Rompaqen finns att ladda ner på www.compaq.com (numera HP). Sök på 5900T.

Efter det är det bara att tuta o köra.

Största problemet med denna datorn är de 6 felaktiga 1500uF-kondingarna runt processorn. De "lyfter alla på hatten" så småningom och datorn går inte att starta. Ersättningskondingar kostar bara ca 15:-/st, men de kan vara svåra att byta om man inte är lödkunnig.