Permalänk
Medlem

Hur mycket minne på en bärbar?

En bärbar dator med pentium m(dothan) 2GHz med 6800go256mb, är det troligt att man kommer ha användning för mer än 1gig i ram på den. Grafikkortet kommer begränsa vilka spel som fungerar knappast minnet väl? För kontor och multimedia borde 1gig räcka länge än. Vad tycker ni 1gig eller 2gig i minne till denna dator vad hade ni valt?

Permalänk
Medlem

Beror mest på prisskillnaden personligen.

Är den inte alltför stor så hade jag satsat på 2 gig (alltid bra med minne). Men om det kostar en hel del mer och jag vet att jag inte kommer använda datorn till att lira de senaste spelen på och att jag enbart ska arbate och kolla på film så hade1 gig räckt.

Själv har jag 1,5 gig och känner att det är perfekt för mina behov. Jag spelar en del spel (nya som gamla med okej inställningar) och kollar en hel del på film och arbetar på datorn.

Det är ju knappast så att man tänker "Fan, nu har jag för mycket minne"

Som sagt, pricet hade varit det mest avgörande faktorn för mig.

Permalänk
Medlem

tyvärr har jag redan valt en gig till datorn men ångrar mig lite då priset var så bra 1000kr extra för två gig med en extern hårddisk dessutom. Sällan jag kommer över mer än 500mb i använt ram förutom i spel då, särskilt bf2. Får drygt 4000 i 3dmark05 så nya spel är inte så aktuellt. Det var mycket bra pris men samtidigt kan jag inte just nu komma på när 1024mb skulle vara för lite, är ett helvete med för lite ram men helt onödigt med för mycket, tyvärr är det inte ju väldigt dyrt om man vill ha mer minne senare, får man ju byta två 512 stickor mot två 1024stickor.

Permalänk
Medlem

1000:- för en extra 1 gigare och en extern hdd är väldigt bra.

Men du har ju rätt i att det bara är att byta upp dig.