Permalänk
Medlem

Kan inte boota med fler minneskort

Har detta mobo:

ECS Extreme KN1 SLI Lite, nForce4 SLI, Socket-939, GbLAN, ATX, SATAII, PCI-Ex16

Dessa minnen:

Corsair Value S. PC3200 DDR-DIMM 1024MB Kit w/two matched Value Select 512MB

Har kikat i manualen för mobot men blir inte riktigt klok.
Testat med 2 minnen på plats 1 & 2 samt 1 & 4.

Min bootar bara ifall jag har 1 minneskort i DDR1.
Vet inte vad jag ska testa med nu...

Såhär står det i manualen:

Jag hade velat att köra med 4st 512mb minnen men det värkar inte fungera. Ska man inte kunna använda alla 4 platser? Värkar ju riktigt dåligt...

EDIT:
Jahopp.
Då har man testat detta:

  • Clearat CMOS

  • Flashat med nyaste update

  • Testat kört med alla minneskort

  • Testat kört med 2st minneskort (dual channel) i dimm1&2

  • Testat varje minne för sig i dimm1 (fungerade)

Det enda som fungerar är med 1st minneskort i dimm1.
Något är fel på mobot?
Jag blir inte klok på detta.

Borde jag kontakta komplett om returnation av moderkortet?

Vilket j#kla jobb isåfall... Blir så less.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Jag gjorde det som ett helhetsproblem istället eftersom det är så mycket andra faktorer som spelar in.

Folk värkar inte kunna hjälpa till när jag beskriver på detta sätt.
Vet inte hur jag ska gå tillväga.

Permalänk
Medlem

på mitt modekort kan jag bara använda ddr 400 och ddr 2 det kan vara likadant med ditt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dete89
på mitt modekort kan jag bara använda ddr 400 och ddr 2 det kan vara likadant med ditt.

Det är ju ddr400.

Permalänk
Entusiast

På mitt moderkort så skulle dom in i slot 1 och slot 3 alltså den första slotten per channel. testa det.

Edit: Bild för att förklara vilka

Permalänk
Inaktiv

mycket knepigt problem eftersom jag antar att det är en relativt ny produkt så skulle jag kontakta återförsäljaren, komplett, om vägledning. Kan säkert vara något litet som du missat.