Permalänk
Medlem

Moderkortet POSTar ej!

Hej,

min dator vägrar starta. Moderkortet POSTar inte!11 argh
Förra veckan frös musen och tangentbordet medan allt annat fungerade. Grafik, ljud, klockan osv. För att åtgärda detta startade jag om. Samma sak upprepade sig ett par gånger efter ett par dagar.

Igår hände det igen. Jag startade om och fick en blue screen i windowsladdningen. Startade om igen. Numlock lös när datorn var av. Inget annat hände. Stängde av datorn. Bröt strömmen (har en sån knapp i uttaget). Satte på strömmen, startade datorn. Datorn startar. Jag kommer till OS-väljarskärmen. Klockan tickar sakta till 0 från 30. Musen och tangentbordet reagerar inte. När klockan slagit 00, händer inget. Jag startar om. Inget händer. Moderkortet postar inte längre!!1

Eftersom grafiken, ljudet och processorn verkar fungera riktar jag mina misstankar mot Moderkortet och Nätaggregatet.

Trots att fläktarna susar och lamporna lyser hör jag ett litet klick när jag sätter på PSUn med I/O knappen. Som efter en liten gnista. Vet inte om jag alltid hört den men det låter i alla fall.

För ett par veckor sedan rök 1 GB RAM. Måste ha haft något med strömmen att göra gissar jag.

Nätagg: Silverstone ZEUS 650W
Moderkort: Asus A8NSLI Premium

Men vem är boven? Nätaggregatet eller Moderkortet? Något annat?

Är tacksam för all hjälp som ges.

Visa signatur

Propaganda syftar till att göra det politiska opolitiskt.

Permalänk
Medlem

Vad har du för minnen i? Jag hade ett liknande problem (har fortfarande). samma moderkort och 4st corsair 512mb stickor. från början funka allt men snart kom blåskärmar och annat helvete tills datorn inte ens ville posta. Läste sedan att dessa minnen inte gick att köra 4st på detta mobo. Den funkar bra om jag kör bara ett par nu efter en ominstallation, försöker jag köra in det andra paret går den inte igång. Det är inget fel på nåt av minnena heller. Trisst att de ligger o skräpar i en låda bara.

Permalänk
Medlem

Vill du sälja minnena så säg till.

Visa signatur

CPU: I7 7700k @ 4.6GHz - Noctua NH D15S - Asus ROG Strix Z270F Gaming.
GPU: RTX 3070TI @2 st 120mm cf-v12hp hydro dynamic fläktar. 👍
RAM: 32GB DDR4 3200MHz. HÅRDDISK: 4 st SSD, 2 Mekaniska.
MONITOR:1 Xiaomi MI 34"- 3440x1440 144Hz MONITOR:2 Optix MAG274R 27" 1080p 144Hz MONITOR/Tv:3 LG 47lv355n-ZB 47". Nätagg: Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.