Ska köpa mer minne till datorn, kommer detta fungera?

Permalänk
Medlem

Ska köpa mer minne till datorn, kommer detta fungera?

Jo jag köpte min dator i septeber och köpte då bara 1gb ram av denna sort:

https://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=123697

Nu så har komplett tydligen slutat att sälja dom. Jag skickade ett mail och frågade, jag vart rekommenderad att köpa detta ram:

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=320044

Det som gör mig lite fundersam är CAS Latency. På det jag har så är det CL3, och på det som jag vart rekommenderat står det CL 2,5 (fast nere vid specifikationerna på det ramet står det CL 3 :s ).

Kommer det att spela någon roll att jag blandar dem eller kommer det fungera bra?

Permalänk
Medlem

Det bör inte vara några problem. på pappret så skall det inte spela någon roll om man blandar minnen med olika latency. Men det finns säkert någon kombination av moderkort/minnen där det helt enkelt inte fungerar och skulle så vara fallet så har du ju alltid ånger-rätt.

Andra saker att tänka på:
Minnet med lägst latency kommer enligt konstens alla regler köras på samma latency som det minnet som har högst latency.

Lycka till:)

Visa signatur

Det heter DATOR eller DATORN inte "data" eller "datan" era illiterata noobs! Och det stavas DUAL inte duel. Sover ungjävlarna på lektionerna i skolan nu för tiden?
Server #1: Project Hades 3.0
Server #2: Project Pandora

Permalänk

som unit skriver ovan, det spelar nog ingen roll om det är olika cas på minnena, men just det att minnet med 2.5Cas kmr köras i 3cas precis som andra minnet körs i default, inga konstigheter.

Köp du minnet, Np=).

Visa signatur

Min musik
@albinloan
Allt vi kan tänka, kan vi skapa.