Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Dec 2001

4 GB minne

Hejsan!

Jag köpte nyligen 4st 1 GB's OCZ minnen, beställde från USA därav mängden halva priset nästan.
Har dock lite problem

Har ett A8N-SLI moderkort och en AMD 3700+ San Diego

WinXP 64 installerat

Stoppar jag i 2*1 GB så funkar allt ok
Stoppar jag i 3*1 GB så funkar allt ok dock säger bios 3 GB installerat 2,5 GB OK så windows hittar bara 2.5 GB
Stoppar jag i 4*1 GB så startar inte windows inte heller Kubuntu Live CD får bluescreen respektive Kernel Panic

Minnena är testade och funkar allihopa utan problem

Någon som har någon ide på 3 GB och 4 GB problemen.
2 GB funkar men 3 GB vore lite kul att få igång iaf

MvH Fredrik

PC:Intel i9 7900X, 32 GB ram, 512GB Samsung 950 PRO m.2, EVGA 1080GTX ACX 3.0@2100Mhz boost, Win 10, Dell 3011&P2415Q | Mac: MacBook Pro 13" 2,9GHz, 8GB, 256GB, TouchBar, macOS 10.13 | Kamera: Nikon D610 | Server: i5, 32GB, 6*10TB Ubuntu

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2005

Kolla på denna tråd.Du kanske får hjälp av någon av trådarna.
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=5...

Har idag 17/9 fått 2 varningar av en viss person utan någon förklaring eller motivering.Snyggt jobbat av er på redaktionen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Dec 2001

Båda sakerna som skulle vara aktiverade i BIOS är redan det. men BIOS säger fortfarande 3 GB installed 2,5 GB OK och att den bara kan använda 2,5 GB står också i klar text i BIOS vet dock inte hur jag fixar det

PC:Intel i9 7900X, 32 GB ram, 512GB Samsung 950 PRO m.2, EVGA 1080GTX ACX 3.0@2100Mhz boost, Win 10, Dell 3011&P2415Q | Mac: MacBook Pro 13" 2,9GHz, 8GB, 256GB, TouchBar, macOS 10.13 | Kamera: Nikon D610 | Server: i5, 32GB, 6*10TB Ubuntu

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2005

Sänk hastigheten på minnena till 166MHz och installera WinXP64

Intel Core i7-8700K | ASUS STRIX Z370-F | Corsair Vengeance LED 16GB | ASUS STRIX 1080 Ti OC | Corsair H80i | Corsair Q400 | Corsair AX1200W | Corsair Strafe RGB | Corsair M65 RGB PRO | Corsair VOID RGB PRO
https://github.com/M89SE/script.mtvguide

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Aug 2004

Kan vara ute å cykla nu men vissa moderkort har väl problem med att leverar ström till så pass många och stora ram stickor, eller?

Dator: i9 9900K @ 5,0Ghz, Kraken X62, Asus XI Hero, 16gb 3400MHZ CL15 DDR4, Gigabyte Aorus 1080ti Extreme edition @2062/3033 mhz , Corsair 750w, 2TB Mekaniska+560gb SSD, Corsair 750D, 27" Acer predator 170hz Mobil: Samsung galaxy s8+

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jackson
Registrerad
Apr 2006

Jag har hört att man typ måste ändra från T1 till T2 när man använder 4 stickor.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Dec 2001

Spectryym: lägsta jag kan ställa in är 200 MHz och xp64 är ju redan inne

Dr0st:Ström har jag så det räcker och blir över och BIOS hittar 3 GB men låter mig bara använda 2,5GB

Frixos: Provade båda ingen skillnad =(

PC:Intel i9 7900X, 32 GB ram, 512GB Samsung 950 PRO m.2, EVGA 1080GTX ACX 3.0@2100Mhz boost, Win 10, Dell 3011&P2415Q | Mac: MacBook Pro 13" 2,9GHz, 8GB, 256GB, TouchBar, macOS 10.13 | Kamera: Nikon D610 | Server: i5, 32GB, 6*10TB Ubuntu

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2006

Netgear CG3100 Cable modem Comhem-- Firmware: 3.9.21.8.V0020

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Dec 2001

danke då gör jag det enkla med att ge upp kör 2*1GB + 2*512MB im in burk för att bibehålla dual channel dock hittar windows fortfarande bara 2,5 GB men men.

2 GB till tjejens burk och 1 GB till webservern borde nog räcka ett tag.

Tack för all hjälp iaf

PC:Intel i9 7900X, 32 GB ram, 512GB Samsung 950 PRO m.2, EVGA 1080GTX ACX 3.0@2100Mhz boost, Win 10, Dell 3011&P2415Q | Mac: MacBook Pro 13" 2,9GHz, 8GB, 256GB, TouchBar, macOS 10.13 | Kamera: Nikon D610 | Server: i5, 32GB, 6*10TB Ubuntu

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tullinge
Registrerad
Jun 2005

uppdatera bios, sätt på t2!

Ryzen 1700 @ 3.89ghz, Palit GTX 1080 GR Premium