Inget nätverk i ubuntu 5.10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2005

Inget nätverk i ubuntu 5.10

Varför vill mitt nätverk inte fungera i ubuntu 5.10
har precis installerat in det, och vet att jag har gjort rätt.
Använder mig av en siemens gigaset som router och den har ip 192.168.2.1 och subnetmask är som vanligt 255.255.255.0.

Men nu vill ubuntu inte tala med min router, någon som kan hjälpa?!

Galleri: Super Mario i 44880-bitar

[ Fractal Design Define R III | Gigabyte GA-P55-USB3 | Intel Core i5 760 - Quad@2.8ghz | XFX Radeon HD 5750 | OCZ Agility SSD 40gb | Corsair XMS3 (4*2gb) | Eng Windows Professional x64 ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storgöteborg
Registrerad
Jun 2004

Re: Inget nätverk i ubuntu 5.10

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jaus
Varför vill mitt nätverk inte fungera i ubuntu 5.10
har precis installerat in det, och vet att jag har gjort rätt.
Använder mig av en siemens gigaset som router och den har ip 192.168.2.1 och subnetmask är som vanligt 255.255.255.0.

Men nu vill ubuntu inte tala med min router, någon som kan hjälpa?!

Okej, inte mycket att gå på.
Har datorn fått något IP från routern? (om Du använder DCHP)
Om du har fått IP, kan du pinga router/WWW?

//Zadazi - Citera mig om du vill att jag ska komma ihåg att svara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2005

Re: Re: Inget nätverk i ubuntu 5.10

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zadazi
Okej, inte mycket att gå på.
Har datorn fått något IP från routern? (om Du använder DCHP)
Om du har fått IP, kan du pinga router/WWW?

Svar nej (eller vet inte)
Datorn vill helt enkelt inte prata med routern.
Dvs. det finns inget nätverk alls på datorn, ethranet kortet fungerar, men inget annat...

Galleri: Super Mario i 44880-bitar

[ Fractal Design Define R III | Gigabyte GA-P55-USB3 | Intel Core i5 760 - Quad@2.8ghz | XFX Radeon HD 5750 | OCZ Agility SSD 40gb | Corsair XMS3 (4*2gb) | Eng Windows Professional x64 ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trollhättan
Registrerad
Apr 2005

Vad har Du för ip-nummer? Kan du inte ens pinga routern?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Jun 2003

skriv sudo ifconfig eth0 i en terminal . vad får du för svar då?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storgöteborg
Registrerad
Jun 2004

Re: Re: Re: Inget nätverk i ubuntu 5.10

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jaus
Svar nej (eller vet inte)
Datorn vill helt enkelt inte prata med routern.
Dvs. det finns inget nätverk alls på datorn, ethranet kortet fungerar, men inget annat...

Gå in i konsolen skriv
ifconfig eth0
Kopiera allt som står där.
Testa även att skriva
ping 192.168.2.1
Och kopiera det som kommer fram där.

//Zadazi - Citera mig om du vill att jag ska komma ihåg att svara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2005

Re: Re: Re: Re: Inget nätverk i ubuntu 5.10

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zadazi
Gå in i konsolen skriv
ifconfig eth0
Kopiera allt som står där.
Testa även att skriva
ping 192.168.2.1
Och kopiera det som kommer fram där.

Det blir väldigt mycket text att kopiera, kan inte skicka informationen mellan datorerna heller..
Men enligt vad jag kan tyda så är det inga problem där, den har skickat massa paket och inga errors,
när jag pingar så ger den respons på några ms...

Men jag kan fortfarande inte komma åt routern eller internet.

Galleri: Super Mario i 44880-bitar

[ Fractal Design Define R III | Gigabyte GA-P55-USB3 | Intel Core i5 760 - Quad@2.8ghz | XFX Radeon HD 5750 | OCZ Agility SSD 40gb | Corsair XMS3 (4*2gb) | Eng Windows Professional x64 ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Jun 2003

vad får du om du skriver " ifconfig eth0 | grep inet " ? får du någon sorts ip-addr då?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av spaam
vad får du om du skriver " ifconfig eth0 | grep inet " ? får du någon sorts ip-addr då?

Tack för all hjälp.. men jag lyckades att fixa det tillslut i alla fall.. det kanske gäller att ha lite mer tålamod!

Galleri: Super Mario i 44880-bitar

[ Fractal Design Define R III | Gigabyte GA-P55-USB3 | Intel Core i5 760 - Quad@2.8ghz | XFX Radeon HD 5750 | OCZ Agility SSD 40gb | Corsair XMS3 (4*2gb) | Eng Windows Professional x64 ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storgöteborg
Registrerad
Jun 2004

Re: Re: Re: Re: Re: Inget nätverk i ubuntu 5.10

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jaus
Det blir väldigt mycket text att kopiera, kan inte skicka informationen mellan datorerna heller..
Men enligt vad jag kan tyda så är det inga problem där, den har skickat massa paket och inga errors,
när jag pingar så ger den respons på några ms...

Men jag kan fortfarande inte komma åt routern eller internet.

Om du får svar på ping har du kontakt med routern, testade du att pinga WWW? tex. www.google.se?

Tror fö. det är något i still med följade som är fel:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=5690

//Zadazi - Citera mig om du vill att jag ska komma ihåg att svara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Höör
Registrerad
Jun 2002
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jaus
Tack för all hjälp.. men jag lyckades att fixa det tillslut i alla fall.. det kanske gäller att ha lite mer tålamod!

Ett tips är att du skriver vad det var som var fel sen också så andra kan lära sig av det

Citera mig för svar.
Arch Linux