Permalänk
Medlem

2GB Minne eller nytt Ljudkort?

Jag ska uppgradera min dator med nytt nätagg och grafikkort och tänkte då köpa lite till (eftersom att man ändå handlar ).
Men jag kan inte bestämma vad jag ska köpa, 1GB mer minne (har 2x512 för tillfället) eller nytt ljudkort, tänkte mig Creative Xtreme Music för typ 1000kr (har ett integrerat för tillfället ).
De spel jag spelar är spel som t.ex. Oblivion, BF2, lite strategi m.m. ..... dock känns Oblivion grafiken viktigare eftersom att jag spelar mest RPG spel.
Jag vet att ljudkortet inte hjälper så mkt direkt prestationsmässigt, men jag undrar om det är värt med 1GB mer minne eller om man kan kosta på sig grymt mkt bättre ljud istället

Permalänk
Medlem

Det är faktiskt att du kan få mellan 10-15 mer fps med ett separta ljudkort med egen processor, eftersom det avlastar din nuvarande cpu. Dessutom får du bättre ljud, så jag skulle faktiskt köpt ljudkortet, och sedan mer minne lite senare

Du kan testa hur mkt prestanda du känar egenom att disabla det intregerade ljudkortet i bios, och sedan prova spel och kolla fps:en. Du komemr garanterat få mer fps, framföra allt i cpu krävande spel (Oblivion är cpu krävande?)

//ampariii

Permalänk
Medlem

ok tack, ska prova det ... frågade 2 polare från england också, dom sa samma sak ...
+ vem gillar inte musik?

Permalänk
Medlem

Hehe musik är riktigt kul Enligt tester så ska X-fi vara grymt mycket bättre än intregerat, så det lär vara värt det, jag ska nog satsa på x-fi paltaium när jag köper dator, ska bara sommar jobba lite hårdare (provitions baserad lön är inte kul -.-)

Permalänk
Medlem

jag sitter på sommarjobbet för tillfället ... förlorade typ 90% av min motivation efter de 2första veckorna när jag redan tjänat ihop till de sakerna jag ska köpa .... sen blev jag lite lurad också, dom kom in för nån dag sen och sa att jag ska jobba nästa vecka också :S .. trodde det här var sista

Ska köpa Sapphire X1900XT 512MB och NorthQ 500W Silent nätagg
sen ska jag nog spara resten av pengarna och kanske köpa conroe senare

Permalänk
Medlem

Oblivion är ganska cpu-beroende, men spelet äter i första hand gärna mycket minne. Jag själv sitter på 2GB minne och med visst lek med oblivion.ini kan man öka spelprestandan mycket genom att låta spelet få mer minne att leka med.
Ljudkortet påverkar om man använder mycket ljudeffekter men då bara prestandan i form av fps. I oblivion-fallet känns det som mer flyt (avsaknad av laddningsryck) i spelet är roligare än mer fps. Omvända faller gäller för mer reaktionskritiska spel som UT och CS.

För övriga personer med dualcore kan det vara intressant med vetskapen om möjligheten att även låta spelet köra ännu fler trådar på många saker och därmed kunna öka prestanan vid laddningar under tiden man rör sig i världen och annan AI spelet har.

Jag kan posta ett par rader som är roliga att ändra på i oblivion.ini om någon är intresserad. Annars finns det guides på nätet som beskriver alla inställningar i filen ändå.

Permalänk
Medlem

Jo mest prestandalyft får man nog med 1 gb minne till, men det fungerar med 1 gb och med super bra ljud och dessutom några precent bättre fps så tycker jag ljdkortet är det bästa valet. Men det är ju en sak som varierar från person till person.

Permalänk
Medlem

Jag tror det blir ljudkort för mig, mina Koss hörlurar kommer bli glada

Permalänk
Medlem

Vilka koss har du?

Permalänk
Medlem

KOSS SB-45 ... låter jävligt bra tycker jag

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DiMcIr
KOSS SB-45 ... låter jävligt bra tycker jag

Dom är helt OK för det priset. Hade dom förrut, sen råkade dom gå sönder. Köpte då Sennheiser HD-555. Tycker dom var ungefär dubbelt så bra om man kan räkna ljudkvalité på det sättet.

Så om dina lurar skulle börja må dåligt så vet jag att HD-555 skulle sitta väldigt fint till det nya ljudkortet

Permalänk
Medlem

ok, låter bra ... hoppas ändå att de inte går sönder

Permalänk
Medlem

Sitter också på ett par Sennheiser HD555, goare lurar får man leta efter. Driver man dom med nåt som levererar lite kraft, typ en ordentlig förstärkare med lursteg eller en hörlursförstärkare kan man få riktig mördarbas ur dom Har inte provat att driva dom med ljudkortet i datorn men tror inte det blir så lyckat