Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2003

Konvertera ext3 till LVM?

Hej!

Har en Debianserver med fem diskar som alla är formaterade med ext3. Skulle vilja slå ihop alla dsikar så att de funkar som en disk. LVM är väl det enda alternativet? Nu är det tyvärr så att det finns en massa data på diskarna och jag har ingen plats för backup...

Finns det något säkert och enkelt sätt att genomföra detta? Vet att det finns massa guider där ute, har redan sökt men vill gärna höra det från er på Sweclockers och hur NI skulle gå tillväga för att göra detta på enklaste och minst riskfyllda sätt.

Tusen tack på förhand!

MVH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2004

Är alla diskar fulla? Om ej, försök flytta över filer till de andra diskarna så att en disk blir tom. Skapa en LVM på den disken. Flytta tillbaka filer och så mycket som möjligt för att tömma nästa disk. Gör om den med till LVM och lägg till den i samma volym som den första disken. Förstora filsystemet och flytta tillbaka nästa omgång filer.

Fortsätt så tills alla diskarna är med i LVM'en.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2003

Okej tack! Låter inte alls så krångligt, ska ge mig på detta imorgon. Tusen tack!

MVH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sthlm
Registrerad
Feb 2002

någon som har koll på vad som eg händer i en LVM disk om en fysisk disk lägger av? Försvinner all data på alla diskar i LVM:en, eller försvinner endast det som låg på den trasiga disken?