Starta moderkort utan att ha cpu ikopplad?

Permalänk

Starta moderkort utan att ha cpu ikopplad?

Går det att ha ett moderkort igång utan att ha cpu inkopplad?

Vill bara komma åt strömsladdarna för att testa en vattenkylning.

Går det eller förstör jag?

Permalänk
Medlem

pröva, jag tror inte så mycket kan gå sönder. ELler så kopplar du bara in nätagget och kortsluter grön sladd med valfri grå eller svart i den där tjocka kabeln med många ledare

Permalänk
Hedersmedlem

I de flesta fallen så händer inte särskilt mycket, ibland kan pc-speakern börja pipa och leva rövare men det har hittills bara hänt en gång för mig.

Sannolikheten att något ska gå sönder får anses var liten.

I detta fallet bör det dock vara enklare att tjuvstarta nätaggregatet som nämns i inlägget ovan

Permalänk

tack för svar... men jag har en burk som bara står, tar av cpun och kör med det...

Permalänk
Medlem

Om du försöker starta ett moderkort utan cpu är det värsta som kan hända att du får ont i öronen av att det piper. Det bästa som kan hända är att du inte får ont i öronen av att det piper.

Permalänk
Medlem

Varför skulle du ta bort cpun? det är nog det mest ologiska du kan göra eftersom om du ska provköra vattenkylingen (förhoppningsvis när den sitter på plats i burken) så bara kortsluter man nätagget, dvs kopplar bort p4 kontaken och 24-pins kontakten och sen bara kortsluter grön och valfri svart på 24-pin kontakten så är problemet ur världen.

På det sättet är det ingen ström i moderkortet och risken för att någonting ska pajja är minst sagt väldigt minimerad. Har du däremot ström i moderkortet även om cpun är bortkopplad så är risken att det läcker och så kortsluts delar på moderkortet och bränner hela skiten.

Permalänk
Medlem

Varför alls bry sig om att plocka bort processorn?