blir en dubbelkärnig cpu dubbelt så snabb?

Permalänk

blir en dubbelkärnig cpu dubbelt så snabb?

Jag är helt lost inom cpu-området, det är mycket möjligt att det finns miljarder trådar om detta, men ja vet inte riktigt vad jag ska ha som sökord...

Just nu har jag en amd athlon 64 3000+ 2.0 ghz och jag känner att när jag sitter och pillar i musikprogram (vilket är det enda jag håller på med som suger cpu) så våldtar alla synthar min dator. Om jag köper en dubbelkärnad cpu på 2 ghz, blir den dubbelt så snabb som min nuvarande då?
Annan fråga: Vilken är den mest prisvärda dubbelkärniga cpu just nu?
Tredje fråga: Jag hörde av en polare att dubbelkärnor inte är skitbra på allting, när det gäller spel, tex. så skulle man tydligen hellre ha en snabb enkelkärna...detta hade nån på db.com sagt. Kan det kanske vara nåt liknande i mitt fall, när man primärt pillar i musikprogram?

Permalänk

om du har en singel på 2ghz så är inte en dual cor på 2ghz = 4 ghz utan det handlar bara att du kan ha dubbelt så mycket program igång samtidigt

C2D e6400 är rätt okey annars om du vill köra budget så duger en D 805 fint har min i 3500 med orginal i 37c*

intel och amd ghz går alltid att snakc aom fast en med dual core innom intel är bättre än en signel även om den singel coren skulle ha mycket mer mhz fast lite annat spelar in med så

Permalänk

Ok, om jag skall uppgradera så behöver jag m.a.o en enkelkärnig cpu...Jag bestämmer mig för att d blir amd då, eftersom jag alltid har haft detta. Det verkar ju som att man inte kommer längre än 64 4000+ med den enkelkärniga...finns det verkligen inget snabbare på enkelkärnor? Alla butiker verkar ju bara spotta ut dual core

Permalänk
Medlem

Vissa program kan använda sig av multi-cpuer rätt bra. Mest tunga proffsprogram (beräkningsprogram, 3D-cad-program etc). Hur ditt musikprogram fungerar har jag ingen aning om.
Spel är oftast inte vidare välgjorda för multi-threading.

Skall du köpa nytt - köp Core 2 Duo. Slår allt idag.

Permalänk

angåände det med att dual core inte funkar till alla spel fast det finns patchar till det så de ska rulla på fint med dual iaf..

Permalänk
Medlem

om du redan har ett 939 moderkort så är det absolut bästa köpet en x2 4600+ och eventuellt fylla på till 2 gig minne eller kanske köpa 2*1024 nya bättre minnen

Fattar inte varför alla bara häver ur sig KÖP c2d den knäcker ALLT. Visst om man skall köpa ett helt nytt system så är det så men har du ett gammalt 939 system så piskar en uppgradering av den ett nytt c2d köp så jävla hårt när det gäller pris-prestanda.

Permalänk
Hjälpsam

Som sagt det beros hel och hållet på vilket program du kör med. Jag vet att en del musikprogram är multithreaded(använder flera körnor/processorer).

Även om huvud programmet du använder inte är multithreaded men du kör flera mer eller mindre intensiva program samtidigt. Tex en tracker, ett filter och en capture så kan det löna sig med dualcore ändå.

Har tidigare byggt dualcore dator till en musiker, han körde bla med multithreaded trackers... Och det blev enorm skillnad när han körde på en hel näve filter och distorts singlecore vs multicore. Kommer dock inte ihåg vilket program det va han körde med.

Summan av kardemumman, berätta för oss vilken mjukvara du skall köra med så kan vi svara bättre.

Permalänk

Huvudprogget e Cubase. Jag hittade en enda tråd som tog upp ämnet på ett musikforum, och där sas det att dual core e jävligt otestat inom musikområdet än så länge.

Permalänk
Hedersmedlem

Jag tror att du ska ta och läsa lite här:

http://www.cubase.net/phpbb2/viewforum.php?f=12

http://www.steinberg.de/547_1.html

Angående prisvärd eller inte så varierar det från dag till dag. X2 3800 är billigast för dig.

En sak du bör tänka på är att X2 till socket 939 inte tillverkas längre, och snabbt försvinner från marknaden.