Permalänk
Medlem

Heatsink problem

Jag har en AMD Athlon XP 2500+ Socket 462 med orginalkylare som låter som ett tröskverk. Köpte zalmankylare för att få en tystare burk. Tyvärr slet jag i ivern bort orginalkylaren innan jag kollat att den nya kylaren passade, vilket den naturligtvis inte gjorde.

Nu har jag alltså 2 val, försöka hitta en kylare som passar eller sätta tillbaks orginalkylaren.

1. Sätta tillbaks orginalkylaren:

- Går det bra att använda vanlig kylpasta mellan kylaren och CPU:n? Orginal kom den ju med en "thermal pad" som man klistrade på kylaren, den täckte hela cpu-chipet + lite på sidan. Får man tillräcklig kylning med vanlig kylpasta? Går det annars att få tag på thermal pads!?
- Är det ok att enbart byta orginalfläkten och skruva dit någon som passar för att ev få tystare burk eller måste det vara nån specialfläkt?

2. Hitta en annan kylare:

Förmodligen lättare sagt än gjort. Anledningen till att Zalman kylaren ej passade var att mitt moderkort saknar hål bredvid CPU-sockeln för att skruva fast den i. Desstom sitter CPU:n i överkanten av MB:t mot kraftagget så den får inte vara för stor.

Det enklaste kanske är att sätta tillbaks orginalkylaren om det går enl. fråga nr 1!

Permalänk

Vanlig kylpasta funkar bra, likaså en vanlig fläkt (så länge den klarar av att kyla tillräckligt).

Visa signatur

Jag har en dator.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Metronome
Vanlig kylpasta funkar bra, likaså en vanlig fläkt (så länge den klarar av att kyla tillräckligt).

Tackar för svaret, tror det får bli så! Inköp stannar ju initialt vid en flaska rengöringssprit och lite tops, passar mig perfekt just nu!