Passar hårddisken till mitt moderkort?

Permalänk
Medlem

Passar hårddisken till mitt moderkort?

Hejsan,

Jag har kikat runt lite på de flesta internet butikerna och jag behöver fråga er om råd innan jag köper en ny hårddisk. I nuläget har jag en 40gb stor hårddisk som följde med när jag inhandlade datorn, men jag har bytt de flesta datorkomponeterna, dock inte hårddisken, och det har blivit dags för en större.

Detta är hårddisken som verkar mest lämplig och den har fått bra kommentarer: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=307913

Jag är inte så kräsen av mig, men jag behöver mer plats i datorn för arbeten etc.

Är inte direkt så kunnig inom området men jag har iaf klurat ut att jag har ett S-ata moderkort eller liknande, men hårddisken som jag linkade står det att man behöver "S-ata 2"?.

För att göra det enklare för er så kan jag linka mitt moderkort: http://se.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=12&l3=0&model=181&m...

Det skulle vara kanon om hårdisken gick ihop med moderkortet, men som sagt behöver era råd.

Mvh. Kim

Permalänk
Medlem

Ja, ditt moderkort har s-ata. Men inte S-ata2, men s-ata2 är dock bakåtkompatibelt med S-ata, så det ska funka. Dock måste du kanske bygla om hårddisken till S-ata ( ser ut som Ide Master/Slave pin ung. )

Mvh roVVel

Visa signatur

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Permalänk
Medlem

Tack för det snabba svaret, men vad menar du med bygla om hårddisken? Är detta komplicerat? Som sagt, inte så insatt i detta

Permalänk
Medlem

bygla om är lätt. dock vad jag vet så ska man inte behöva bygla om. iövrigt gör du det på hårddisken. finns ett klistermärke som visar hur man ska göra på hårddisken. det är en liten jumper som man flyttar till olika lägen bara.

Permalänk
Medlem

Okey, men tycker ni att jag ska ha kvar min gamla 40g IDE eller ta bort den helt och hållet? Inte för att jag behöver så mycket plats i datorn, men kanske krånglar om man har en Ide och en Sata.

Permalänk
Avstängd

Är intresserad av att köpa en disk och funderar på om den funkar med mitt moderkort.
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=622010#reviews

Jag har ett MS-7360 ( http://www.motherboards.cod.my/msi-p...360-p-504.html )

Någon som kan svara på om det kommer att funka eller behöver jag nytt moderkort?