Permalänk
Medlem

Mythtv hårdvara och mer

Tjenare!

Har plockat ihop en filserver och en htpc på komplett jag tänkte köpa. http://www.komplett.se/k/shoplist.asp?mode=receive&si=377412&...

Fungerar hårdvaran med linux? Ska köra mythtv med htpc:n, och någon lättinstallerad linuxdist på servern, kanske ubuntu.
Några andra förlag? Funkar inte minnet? Kan jag göra nått billigare? Underkill/Overkill?

Tack så mycket för all hjälp!

Permalänk
Medlem

Du har läst compatibilitylist på mythtv's hemsida antar jag? Jag vill minnas när jag läste där senast att det var vissa tv-kort man skulle akta sig för .

Permalänk
Medlem

Kollade just igenom en databas, PVR-150:n verkar vara ett vanligt kort fungerar för alla, har än inte hittat något om SP13000G:an dock. Fast den säljs ju på http://linuxbutikken.no/PartDetail.php?q=p:997657;pl:1 . Borde den inte funka då?

Permalänk

Du ska alltså ha två moderkort?

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=301464 1 moderkort
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=311865 2 moderkort

Eller är det något jag missat?

Permalänk
Medlem

Ja, grejerna är för 1 filserver och 1 htpc. Servern ska stå i min källare och agera webserver, ftp, you name it, och htpc:n ska stå brevid TV:n och streama ifrån servern samt då spela in/visa tv :D.

Permalänk

Jaha, missade att du skulle ha filserver också.

Permalänk
Medlem

Jag vet inte hur det är med hårdvaran, men när det gäller Ubuntu så är det något jag kan rekommendera. Jag har själv precis installerat det på min HTPC och det funkar kanon!

Här hittar du all hjälp du kan tänkas behöva.

Edit: Sorry, jag hade sökt på mythtv och såg inte att tråden var gammal. Cirkulera! Här finns inget att se...

Permalänk
Medlem

Personligen skulle jag undvika att använda PVR-150 tillsammans med styrkretsar från VIA, då VIA har en historia att hantera DMA dåligt. Effekten blir bildstörningar då och då.

Drivrutinen för PVR-korten på linux (ivtv) innehåller numera iofs en fix för att gå runt problemen men jag skulle inte våga lita på att det alltid funkar. Senaste Ubuntu 6.10 har fortfarande inte uppdaterat drivrutinen, etc.

Har själv en PVR-500 och styrkretsar från VIA