Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2004

problem i ubuntu med X

hej
installerade ubuntu på min laptop men tyckte att det gick så segt så jag bestämde mig att installera fluxbox eller blackbox för jag tycker dom är fina och snabbare men har då ett problem.. får inte igång skiten :/ vet inte riktigt vilken verision jag har på ubuntu tror det är 4.10. och när jag skrivit först och främst "sudo apt-get update" så har den uppdaterat och sen skrivit både "sudo apt-get install fluxbox" och sudo apt-get install blackbox" men får samma meddelande av båda "Base dispay: :Base Display: anslutning till X server misslyckades" vad ska jag göra för att det ska fungera? kan tillägga att jag är rätt ny med linux

EDIT: plroblemet löst... startade om datorn så funkade det.. -.-

// BesteN

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Maj 2005

Samma hände för mig på min Mac, X.org kunde ej startas. Undrar varför.

Bra att det fixa sig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bombur
Samma hände för mig på min Mac, X.org kunde ej startas. Undrar varför.

Bra att det fixa sig.

hehe jo blev mäkta irriterad efter någon timmes tjorv när allt löste sig med att starta om

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Maj 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BesteN
hehe jo blev mäkta irriterad efter någon timmes tjorv när allt löste sig med att starta om

Ok Hur fixa du det? o_O

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bombur
Ok Hur fixa du det? o_O

startade bara om datorn och valde att starta fluxbox där man väljer session

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Maj 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BesteN
startade bara om datorn och valde att starta fluxbox där man väljer session

Okej

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jul 2001

4.10 är en väldigt gammal version! Är ju första som kom ut, fixa ner Dapper Drake (6.06) istället, www.ubuntu.com