Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Sep 2006

acpi probs med A8N32-sli deluxe

Edit .. igen: det ordnade sig ...

HJÄÄÄLP!

Jag håller fanimig på att bryta ihop, jag har precis fått hem mina nya grejer från Komplett.se och efter att ha satt ihop allt, skapat partitioner och formaterat så börjar problemen ..

Jag får en BSoD där det gnälls om ACPI (not fully compliant bla bla) och sen så är det inget jag kan göra.

Jag har testat att stänga av ACPI som det står att man kan göra på Microsofts hemsida, funkade inte

Jag har testat med både IDE (ibm deskstar inte helt säker på modell m.m) och S-ATA (info längre ner)

Jag har flashat bios (tankat ned 1303 från Asus hemsida + nyare afudos) .. det skumma som hände då var att installationen av windows starade, men efter att jag installerat allt och startade om för att komma in i själva windows så krashar det till menyn med felsäkert läge osv.

EDIT: Innan jag flashade så skrev jag ner min bios version v02.58, efter flashen så upptäcker jag att det fortfarande står samma version .. ska det göra det? eller innebär det att det va senaste versionen på kortet redan?

snälla HJÄÄÄLP!

datorn spec (saxat från orderbekräftelsen ):

Maxtor MaXLine III 250GB SATA2
16MB 7200RPM

1 ST 314091 NEC DVD-brännare ND-3550 IDE Vit OEM
DVD+R/+RW/DVD-R/-RW (Dual layer)
1 ST 313606 Asus A8N32-SLI Deluxe, nForce4 SLI X16,
Socket-939, Dual-GbLAN, Firew, PCI-Ex16
1 ST 118737 Corsair Value S. PC3200 DDR-DIMM 1024MB
Kit w/two matched Value Select 512MB
1 ST 308954 AMD Athlon 64 3800+ 2.4GHz Socket 939,
512KB, BOXED m/fläkt
1 ST 318679 Asus GeForce 7600GT 256MB GDDR3, HDTV,
PCI-Express, Tv-Out/2xDVI-I, 560/1400MHz