Skitskumt problem med mitt mobo antar jag

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Jan 2002

Skitskumt problem med mitt mobo antar jag

För några dagar sedan så skulle jag starta datorn som vanligt efter att den varit avstängd över natten, när jag trycker på knappen, den startar men får ingen bild.
Trycker om restart-knappen och jag får bild men det piper till och står nåt i stil med "Overclocking failed, press F1 for BIOS press *nån annan knapp som jag glömt vilken) to continue"

Okej tänkte jag, skitskumt men jag går in i BIOS och ställer ner min överklockning till ingen överklockning (jag hade överklockat från hela 2GHZ till 2.2GHz, fast jag har kört överklockat i 1½år utan problem).
Sparar och startar om, aja, det funkar, bra.

Senare när jag är på jobbet så ringer min flickvän och säger att det inte går att starta datorn för den säger att hal.dll saknas, så när jag kommer hem och ska kolla på vad det är efter jobbet så händer samma sak, ingen bild o.s.v. fast nu verkar hela BIOS blivit nollställt.
Nåja, ställer in allt igen som jag vill ha det (ingen överklockning) och bootar om, nu funkar det som vanligt, inge problem, hal.dll verkar finnas där som den ska.

Stänger av datorn för natten igen, men vad händer på morgonen när den skall startas? Jo, samma sak, "Overclocking failed" TROTS att jag inte kör överklockat, och allt är nollställt igen.

Aja, jag har ju ett nytt batteri som jag kan sätta i på moderkortet, det skulel ju kunna vara det som krånglar, sagt o gjort så bytte jag batteri inatt, men vad händer när jag startar datorn? Jo, "Overcklocing failed", trots att jag bytte batteri, DOCK så var allt annat sparat och det var inte överklockat heller, så batteriet kanske hjälpte att spara alla andra inställningar iallafall.

Men jag vill slippa att få "overclocking failed" varje gång jag startar datorn, det spelar ingen roll om jag sätter minneshastigheten på 200MHz manuellt eller på Auto, verkar få meddelandet iiallafall.

Delarna det handlar om är

AMD A64 3200+
Asus A8V Deluxe
Corsair Value 3200 DDR 2x512MB
Antec 350W
3 st HDD

Det enda jag gjorde innan detta började krångla var att byta tangentbord, men det ska väl förfan inte kunna påverka?

edit:
Hittade en nyare BIOS som jag uppdaterade till, får se om detta hjälper... :/

edit:
Nu efter att datorn vart avstängd över natten så fick jag "Oveclocking failed" trots batteribyte, uppdatering av BIOS.
Det är skitstörande...