Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

Inbyggt nätverkskort

Har ett ASUS M2n-e moderkort. Det står att det stöder gigabit-lan. När jag kollar på lokal nätverksanslutning står det 100 mbit/s och när jag kollar på Internet ansutning står det 10 mbit/s!

Någogn som vet hur man ställer om till 1 gigabit eller åtminstonde 100 mbit/s

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Eslöv
Registrerad
Maj 2005

Har du gigabit i andra ändan av tåtarna? Det måste du ju givetvis ha om det ska funka.
Gigabit kräver också fullkopplade kablar (åtta ledare) och inte snikvarianten med fyra ledare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

Så du menar att routern måste stöda gigabit?

Förövrigt, varför står det 10 mbits i internet anslutningar?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Aug 2002

Routern din måste stödja Gigabit ja.
Om det är kopplingen mellan router och Internet som är 10Mbit kan det bero på att anslutningen inte är mer. Så länge du inte har snabbare anslutning än 10 gör det väl inget?

Apple iMac early 2009 (ATI 4850)
Apple Mac mini 2011 (server)
Apple Mac mini 2012 (Plex-server)
Apple Macbook Pro 2011 15-tum (när iPad inte räcker till)
PSN ID:iller Xbox live:illerG Wii U:illerG Switch:iller

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

kopplingen mellan dator och router är 10 mbit

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Eslöv
Registrerad
Maj 2005

Jaha? Då är den väl det för att routern bara stödjer max 10 mbit.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

Konstigt, eftersom det var 100 mbit mellan router och dator innan jag bytte system

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Eslöv
Registrerad
Maj 2005

Om du kunde klämma ur dig vad det är för router så kanske diskussionen kunde gå vidare? Testat med grundläggande felsökning genom att testa annan kabel?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

D-link DI-624.

Nej, det har jag inte gjort då jag inte haft tid att köpa