Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006

Problem med ny processor!

Till alla kunniga,

Hej! Har just köpt en ny processor, en AMD Athlon 64 X2 Dualcore. 4800+ 2,4 ghz processor med 2mb cache minne.

Jag har installerat processorn, datorn registrerar den korrekt, den sätts på, allt funkar bra tills jag försöker trixa lite med grafikkortet. Som t ex testa direct 3d i dxdiag, då låser den sig. Datorn låser sig också på random efter några minuter påslagen, och små suddiga sreck dyker upp ungefär ca i mitten av skärmen. Först trodde jag det var något fel med grafikkortet, då jag fick ta och koppla loss den och moderkortet för att kunna få in några komponenter till processorn(ramen som håller fläkten på platts).

En av mina vänner som är ganska kunnig inom området påstår att det kan vara så att jag inte har tillräckligt med el för att stödja den kraftiga processorn och grafikkortet samtidigt. Han tiddae även på specsen till mit nätagg, och kom fram till att den var för dålig för processorn. Vilket betyder att jag måste in till Webhallen imorn för att handla en ny. Jag vet bara inte vilken jag ska köpa, allt jag vet är att jag behöver något med atx 2.2, men det säger inte mycket.

Det nuvarande nätagget jag har är detta: http://www.chill-innovation.com/cp510a-specs.asp

Jag behöver alltså hjälp med att hitta ett nätagg, som jag kan få tag i från webhallen, då jag inte riktigt kan vänta på en onlinesida som skickar den och den kommer någon gång nästa vecka. Webhallens lista går att hitta här:

Tack!

Updatering: Har just testat min gamla processor, och datorn fungerar utmärkt. Så jag drar slutsattsen att mitt nätagg är för dåligt. Jag har spanat in den här, och funderar på att köpa den imorgon.

http://www.webhallen.com/prod.php?id=56434

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2004

Ett bra PSU du tänkt skaffa, men vi saknar resten av din komponenter.
Vilken temp ligger din CPU på när du kör ?

Har du installerat AMD's fix för dual core processor ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006

Tempen låg på 55-57 när jag kikade, och då använder jag deras egna CPU fläkt, som ska vara bra enligt dom.

AMD har en fix för dual-core processorerna? Vad fixar den, vart kan man få tag i den?

Och vilka andra komponenter vill ni veta om? Min processor har jag redan sagt, och mitt grafikkort är en Radeon x700pro. Och kör på 1024mb DDR ram. Nytt grafikkort ska jag skaffa senare också, så det kan väll vara bra med den där nätagget för att förbereda mig för ett kraftigt grafikkort som jag tänkte skaffa när jag får mera pengar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2004

Här hittar du AMD downloads (AMD Dual-Core Optimizer ) mm
http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_...

55 till 57 Grader, är det i idle ?
Det borde ligga under 40 grader.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006

Ja, det var den temperaturen Bios gav mig. Kanske har något att göra med att jag inte aplicerade någon extra kylpasta när jag installerade datorn, eller att fläkten inte har tillräckligt med ström från det sunkiga APU:n