Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Mar 2005

Ecc ?

Hejsan, jag har numera planer på att införskaffa mig nya snabba och framförallt, mer minnen. jag har kommit underfund med att mitt moderkort klarar såkallat ECC och chipkill ecc. Nu vet jag inte vad dessa gör eller vad dom betyder och jag har inte fått någon klartext när jag läst i forumet.

frågan är: vad är ECC och ChipKill ECC? och vad skulle ni föredra, minnen med eller utan dessa egenskaper, tack på förhand

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Märsta
Registrerad
Jan 2002

Ska du köra en server eller speldator?
ECC kan väl sörla ner lite, man har inte någon nytta av det i en speldator direkt.

ECC = Error-Correcting Code. Om det finns ett bit-fel i minnet så kan det fixa det, är det två bitfel på samma byte (eller word?) så kan det säga att det är fel men inte fixa det. Simpelt sagt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_random_access_memory#Err...
"A reasonable rule of thumb is to expect one bit error, per month, per gigabyte of memory. Actual error rates vary widely."
Och då talas det ju om konstant drift på maskinen, därför som servrar har nytta av det.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chipkill
Ja där ser man att användningsområdet är inriktat på servrar.

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2001

ChipKill ECC stödjer inte alla ECC minnen. inga jag testa på. Vitt jag vill minnas klarar det upp till 4bit fel men det är också redigt slöt gämfört med 1bit fel korigering. EN suportkiller på MSI:s forum påstog att man tappade 2/3 av prestandan vad det processorkraft etc pga detta sedan hur exackt dne uppskattnigen var vet jag inte men vad jag förståt ska det gå rätt segt. ECC är inget för spelmaskiner utan för workstations och servrar där man vill ha maximal stabilitet.

Gallerier: Modern Midi