Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2005

Problem dsl frugal!

Hejsan alla experter! Jag har precis installerat min första linux dist nämligen dsl på ett CF-card, frugal installationen har gått bra allt verkar ligga på hda1 ca 49,2M installationen skall ju ligga på ca 50M när det står att jag skall ta ur cd'n och trycka enter så gör jag det datorn rebootar och sedan stannar den på Verifying DMI Pool Data ....................
Boot from ATAPI CD-ROM : Failure (eftersom jag tagit ur cd'n) Någon som vet vad som kan vara fel och var man ev. skall kolla så blir jag saligt lycklig.

Nybörjarmoddare!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
irc
Registrerad
Dec 2004

Hru sitter CF-kortet kopplat till daorn, via IDE eller någon USB-sak?

Behind every great fortune there is a crime. - Honoré de Balzac
simonb @ irc

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2005

via ide-konverter

Nybörjarmoddare!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
irc
Registrerad
Dec 2004

Men då har du den som första prio i BIOS va?

Behind every great fortune there is a crime. - Honoré de Balzac
simonb @ irc

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2005

hmm den torde vara detsamma som första (primär) hd va? eller? finns ju inget cf-card alternativ i bios tror jag ? måste kolla det dock!

-----------------------------------------------------------------------
Nytt:

Nu har jag äntligen fått dumburken att ladda från cfkortet det var raidkortet som satt i som ställde till det. Men nu har jag ett annat problem, nämligen att då lilo laddas så står det följande:

LILO 22.5.7.2 loading DSL.......
BIOS data check successfull
You passed an undefined mode number
press <return> to......

så skall jag välja en upplösning typ 80x25 rader (tecken) och när jag gör det så startar datorn om!!! och samma procedur upprepar sig.

Någon som kan lotsa mig vidare i den underbara linuxvärlden

Nybörjarmoddare!