Fortfarande fel efter flashning! Experthjälp behövs!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Okt 2002

Fortfarande fel efter flashning! Experthjälp behövs!

Hej

Köpte dessa dela i veckan:

1.00 323055 XFX GeForce 7900GT 470M Xtreme 256MB
GDDR3, PCI-Express, 470/1370Mhz

1.00 323571 Asus A8N32-SLI Deluxe, nForce4 SLI X16,
S-939,Dual-GbLAN,Firew,PCI-E

1.00 302393 Corsair TWINX1024-3200C2 DDR-DIMM 1024MB
Kit w/two matched CMX512-3200C2 DIMMs

1.00 318471 Western Digital Caviar SE16 320GB SATA2
16MB 7200RPM

1.00 308954 AMD Athlon 64 3800+ 2.4GHz Socket 939,
512KB, BOXED m/fläkt

Men jag får bluescreen när jag ska installera windows,
Där står det att moderkortets bios inte stödjer acpi fullständigt och att jag ska flasha bios. Har nu gjort detta till den senaste versionen och det blir samma sak fortfarande. Ibland får jag även Bad_Pool_Header som felmeddelande.

Har stäng av ACPI på moderkortet, hjälper inte, och har även försökt med att trycka f7 när installationen precis börjar för att skippa acpi.

Finns det någon i detta forum som är tillräckligt bra för att lösa detta så är jag evigt tacksam!

//brallor

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kryptan/Lund
Registrerad
Nov 2004

Har du varit i kontakt med moderkortstillverkaren?
Skicka ett mejl annars.

Är det win XP?

Testa med bara ett minne. En god början som någon?

CPU: I7 2600k @ 4.4ghz med Noctua NH-D14 @2 cf-v12hp hydro dynamic. GPU: GTX 1070 med Accelero Xtreme III @skitsnabbt. MODERKORT: Gigabyte GA-Z77X-UD3H. RAM: 16GB DDR3 PC19200/2400MHz@2133MHz. HÅRDDISK: Samsung 850 EVO 250GB SSD, Intel SSD 320 Series 160GB , 4 Mekaniska. MONITOR:1 Samsung S27A950D 3D" MONITOR:2 Samsung 2693HM 25,5" MONITOR/Tv:3 LG 47lv355n-ZB 47". Nätagg: Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lessebo
Registrerad
Aug 2003

Jag har snackat med komplett, dom visste inget.

Har provat med 2 olika xp-skivor, en vanlig och en dvd med sata-stöd.

Har provat med båda minnerna ensamma och i olika kontakter.

//brallor

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2002

En klassisk grej är ju att windows-installen brukar kunna skrika om en massa skumma fel när filerna inte kan läsas. Eftersom att du inte har specat att du har köpt någon ny CD/DVD-läsare så skulle jag nog testa att helt enkelt byta ut läsaren och testa installera på nytt. Värt ett försök iaf.

Dags för nyköp och återuppta överklockningen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2005

Kom du på vad felet var?
Har samma jefla fel på mina nya grejjer.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Kör absolut inte utan acpi, det är mycket viktigt för resurstilldelningen. Ordna till felet istället.

Använder du verkligen en original, pressad WinXP-skiva?

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MultiMan
Kör absolut inte utan acpi, det är mycket viktigt för resurstilldelningen. Ordna till felet istället.

Använder du verkligen en original, pressad WinXP-skiva?

Nej, använder en bränd skiva.
Men jag tror inte det är skivan som felar,
för jag får upp nåt meddelande om CD-brännaren
direkt efter uppstart, att jag måste trycka ner en knapp för att fortsätta.
Jag måste nog flasha om bios..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2004

Kolla att dina minnen är ok.
http://www.memtest86.com/

Kör test 5, i 30 - 60 minuter.

Kommando i memtest: c 1 3 5 "Enter key" 0.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2005

Har testat att köra med bara ett minne osv, inte fel där heller. :/

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PaaNis
Nej, använder en bränd skiva.
Men jag tror inte det är skivan som felar,
för jag får upp nåt meddelande om CD-brännaren
direkt efter uppstart, att jag måste trycka ner en knapp för att fortsätta.
Jag måste nog flasha om bios..

Du får nog ändra ditt sätt att felsöka.

Du "tror" inte att skivan är dålig. Ok, vad baserar du det på? Jag har sett en hel del av dessa konstiga installationsfel hos andra som försökt använda en dålig WinXP-kopia.

Du får "nåt" meddelande om CD-brännaren. Ok, men VAD? Du kan ju inte bara trycka ner en knapp och fortsätta, utan att ta reda på felet!

Jag vet inte vilken BIOS du fick med kortet, men uppdatera till senaste officiella, innan du fortsätter.

Ska du komma tillrätta med felet måste du vara öppen för alla tänkbara fel, och utesluta dem, ett efter ett.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro
* Stolt paragrafryttare *