Irriterande problem med A8N32-SLI Deluxe

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stan
Registrerad
Mar 2004

Irriterande problem med A8N32-SLI Deluxe

Införskaffade mig ett A8N32-SLI Deluxe för drygt en vecka sedan.

Problem: DVD spelaren fungerar ej när jag kopplar in IDE kablen.

Jag har provat antagligen varenda lösning jag har kommit på, hur konstig den är verkar.
DVD spelaren startar när jag har enbart strömkabeln inkopplad och den går att öppna och stänga som vanligt. Men såfort jag kopplar in IDE kabeln vägrar DVDn starta.
Allting fungerar förövrigt som det ska, jag kan komma in i windows men jag behöver ju denna DVD spelare för att installera drivisar.

Jag har varit inne på Asus hemsida och läst igenom deras forum, FAQ`s och troubleshooters, har även letat och sökt igenom här på SweC efter alternativa lösningar. Provat att Cleara CMOS, provade med en annan DVD spelare men samma fel där. Snälla, vad gör jag för fel? Eller är det helt enkelt bara fel på IDE kopplingarna på moderkortet? Har även provat den andra IDE platsen (SEC_IDE). Exakt samma fel där.Har samt även provat en annan IDE-kabel, men samma fel där. Har provat att bygla jumpers i master, slave och cabel sel.
Inga piggar i kopplingarna är sönder/böjda heller, varken på DVD-spelaren eller moderkortet.

Om jag inte redan har fått panik så får jag det snart Har suttit med detta i 2-3 dagar utan en enda framgång och börjar snart bryta ihop om jag inte får det att fungera.

Någon som har samma problem som jag? Någon som sitter på en alternativ lösning?

Med tack på förhand.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm (Munka-Ljungby)
Registrerad
Nov 2005

Hur är DVD spelaren jumprad ?
sitter den som master eller slave på själva sladden ?

Bästa alt är: jumpra som master och koppla in den på kontakten NÄRMAST moderkortet på IDE kablen.

Kolla oxå i BIOS så den går på DMA mode o inte PIO...

/Homer_S1

INTEL Core i7 8700K @ 4.7GhZ| Gigabyte GA-Z370 Gaming 5 | NVidia GTX1080 TI| ASUS Xonar Essence stx II | 2x8Gb Vengeance PRO RED 3200 MhZ DDR4 | Samsung 950-Series PRO 256Gb M.2 | EVGA Supernova 1300WATT 80+ Gold| 27" Acer Predator XB271HU IPS| G910 Orionspark & G900 Chaos Spectrum | Sennheiser PC363D Headset

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
LUND
Registrerad
Jul 2001

Kör en Nec ND-3550A som master med det medföljande IDE snöret inkopplad på sec. ide utan problem..

Om du redan provat att i setupen ta load setup defaults samt köra läsaren som jag gör så är risken stor att något är defekt på moderkortet...btw: har du provat att koppla in en p-ata disk?

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
PC
HTPC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stan
Registrerad
Mar 2004

Homer: Den är jumprad som Master, sitter som master på IDE-kabeln.
Vad är skillnaden mellan DMA och PIO?

Skruvis: Jag har provat att köra den i sec. ide utan effekt. Loadat setup defaults och jag även provat utan större lycka.

Vad är en p-ata disk?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
LUND
Registrerad
Jul 2001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mayor

Vad är en p-ata disk?

Den gamla typen av hårddisk..

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
PC
HTPC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stan
Registrerad
Mar 2004

Aha! Självklart. Nej det har jag inte. Kanske är värt ett försök..

Men jag hoppas fortfarande på att felet ligger i nån BIOS inställning eller nån knasig jumper på moderkortet....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jul 2006

Har ett sådan kort, provat att uppgradera bios till 1305 lr vad det var den nyaste hette det löste den hel del problem för mig.... Lycka till.

i7 3770K | Asus 77-pro | 16GB Corsair | Gigabyte 290X | Corsair Force 120GB SSD |