Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

Ljudet hackar på inbyggt ljudkort

Det är så att jag har ett M2N-E med inbyggt ljudkort. När man lyssnar på musik hackar det då och då, vilket gör att det blir riktigt frustrerande. Min gamla dator på 2 GHz gjorde inte ens samma sak. Så nu undrar jag, vad är problemet? En X2 på 3800+ ska väl kunna spela upp ljud iallafall

Min dator:

Athlon 64 X2 3800+

1024 ram

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sverige :O
Registrerad
Maj 2004

fel drivrutiner antagligen...ac97 kör jag

amd 6000+ 4gb corsair value 800mhz x1950xtx

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

VArt kan man få tag på det

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sverige :O
Registrerad
Maj 2004

amd 6000+ 4gb corsair value 800mhz x1950xtx

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

Tackar. Hoppas det funkar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sverige :O
Registrerad
Maj 2004

funkar iaf på mitt a8n-e mobo och asus egna funkar inte så borde funka för dej med...inte fått integrerade nät kortet att funka dock >.>...skriv hur det går så letar jag vidare annars

amd 6000+ 4gb corsair value 800mhz x1950xtx

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

Ska jag avinstallera SoundMax? För nu hackar det ännu mer än förrut och datorn är seg...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

Nope funkar ej, den vill att jag ska insallera rätt drivrutiner

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Nov 2006

Problemet du beskriver går inte att lösa med drivrutiner till AC97. Det är troligen relaterat till problem med din dual core processor.

Mer info här.

Jag har samma tjafs med min X2 3800 på moderkort Gigabyte GA-K8NF-9-RH, med AC97 ljud inbyggt. Jag fick tips att byta till ljuddrivrutiner från nVidia men det hjälpte förstås inte.
Alla säger att man bör pröva en "hotfix" från Microsoft, men den finns inte på svenska så vitt jag vet. Den engelska versionen fungerar inte på svenskt OS.

Allt är skit med dual cores, buggar hit och dit hela tiden. För mig hjälper det inte ens att sätta affinity för media player till ena processorn, det hackar ändå. Jag är så less less less.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
LUND
Registrerad
Jul 2001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bjorsa
Problemet du beskriver går inte att lösa med drivrutiner till AC97. Det är troligen relaterat till problem med din dual core processor.

Mer info här.

Jag har samma tjafs med min X2 3800 på moderkort Gigabyte GA-K8NF-9-RH, med AC97 ljud inbyggt. Jag fick tips att byta till ljuddrivrutiner från nVidia men det hjälpte förstås inte.
Alla säger att man bör pröva en "hotfix" från Microsoft, men den finns inte på svenska så vitt jag vet. Den engelska versionen fungerar inte på svenskt OS.

Allt är skit med dual cores, buggar hit och dit hela tiden. För mig hjälper det inte ens att sätta affinity för media player till ena processorn, det hackar ändå. Jag är så less less less.

Hmm.. Har du provat dual-core optimizern från AMD?

Prova att stänga av cool'n'quiet med.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
PC
HTPC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Nov 2006

Installerat optimizern. Stängt av och slagit på C&C i omgångar. Kör endast senaste versionerna av samtliga drivrutiner. Installerat om windows 4 gånger. Prövat att skippa alla extras, som buggfyllda bluetooth-lösningar från Logitech och trådlösa nätverkskort från Netgear (vars programvara aldrig passerar microsofts signatur).

Jag har förståelse för Macintosh-kramarna. PC är struligt.

Om någon sitter inne med en lösning på det här; snälla snälla berätta!

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Jun 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bjorsa
Om någon sitter inne med en lösning på det här; snälla snälla berätta!

Köp ett Audigy PCI-kort? Kostar inte många kronor och brukar ge betydligt bättre ljud.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreasL
funkar iaf på mitt a8n-e mobo och asus egna funkar inte så borde funka för dej med...inte fått integrerade nät kortet att funka dock >.>...skriv hur det går så letar jag vidare annars

Får du det integrerade ALC850 att fungera tillfredsställande med BF2?
För mig så går det sjukt segt, även om jag har både ljud och grafik på lägsta.

Med mitt gamla EPoX 8K9A7I fungerade ljudet klockrent, och det flöt med mellan-inställningar och högsta inställning på ljud. (AC97).

Citera, tack!
Har du läst tråden om strandhögtalare och andra musiklådor?