Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2003

vad har gått nu da?

Tjena nu verkar nåt ha gått sönder i burken.... efter att jag dammsög i mitt rum alltså inget städande i själva burken så blev de konstiga färger på skärmen startade om den fläktarna är på men den startar inte...bakom på msi bracket är de 4 röda som lyser betyder att processorn är skadad...tog ut grafikkortet samma sak tog ur cpun samma sak...så nu funderar jag på om det är moderkortet...jag måste få veta vad det är innan jag skickar tillbaka det till...så om nån skulle kunna hjälpa mig skulle jag vart oerhört tacksam

Asus P8Z77-V LX|Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 4.20GHz | Corsair Vengeance Pro 16GB 2x8GB DDR3 2400MHz PC3 | GeForce GTX 980 | OCZ ModXStream 700W | SAMSUNG SSD PM841 512GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jkpg
Registrerad
Apr 2004

Att dammsuga datorn har jag hört kan ge statisk elektricitet. Du kanske råkade ge den en sådan när du dammsög?

Jag hade ett moderkort jag va jätte nära på att skicka tillbaka en gång. Jag lät CMOS pinen sitta i clear läge under ungefär 2 dygn, sen skulle jag testa en sista gång innan jag skulle skicka tillbaka det och det startade upp hur fint som helst utan problem.

Intel C2D e6600 @ 3.2 Ghz Gigabyte P35-DS4 Noctua NH-U12F 4Gb Corsair 800mhz DDR2 Inno3D 8800GT OC med HR-03 GT Creative X-Fi Viewsonic VP2030B 20" TFT Logitech MX1100 & G15 Antec P182 Sennheiser RS130 Zalman 600W 1890Gb HDD´s

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2003

joo just med statisk elektricitet är jag försiktig med darför dammsuger jag aldrig inuti datorn vet ej hur nåt kunde gått kanske genom mattan eller nåt :P....mitt cmos är en knapp så jag har ingen pinne...men om fläktarna går igång då kan man väl utesluta att det inte är nätagg och moderkort eller?

Asus P8Z77-V LX|Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 4.20GHz | Corsair Vengeance Pro 16GB 2x8GB DDR3 2400MHz PC3 | GeForce GTX 980 | OCZ ModXStream 700W | SAMSUNG SSD PM841 512GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jkpg
Registrerad
Apr 2004

Det kan vara fel på moderkortet eller annat även om fläktarna snurrar. Enda grejjen som oftast händer vid sådana fel du har är att det helt enkelt inte blir någon bild.
I detta fall tror de flesta att det är deras grafikkort som är sänder, men så är sällan fallet utan det lutar mer åt CPU, Minne, Nätagg eller moderkaka.

Testa Ta ut CPUn och lägg ny kylpasta ( det har konstigt nog hjälpt i några situationer jag vart med om i liknande fall ) eller så som jag skrev i min sista post med att rensa bioset i ett dygn eller något.
Testa först bara under natten.

Intel C2D e6600 @ 3.2 Ghz Gigabyte P35-DS4 Noctua NH-U12F 4Gb Corsair 800mhz DDR2 Inno3D 8800GT OC med HR-03 GT Creative X-Fi Viewsonic VP2030B 20" TFT Logitech MX1100 & G15 Antec P182 Sennheiser RS130 Zalman 600W 1890Gb HDD´s

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2003

okey tack så mycket...men nu har jag märkt att mina lysdioder till power knappen verkar också död den lyser inte då kanske de kan ha nåt med moderkortet o göra...men nu ska jag iaf lyssna på dina råd så får jag se sen tack så hemskt mycket för hjälpen

Asus P8Z77-V LX|Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 4.20GHz | Corsair Vengeance Pro 16GB 2x8GB DDR3 2400MHz PC3 | GeForce GTX 980 | OCZ ModXStream 700W | SAMSUNG SSD PM841 512GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2006

Jag är aldrig försiktig när det gäller statisk eliktricitet och har dammsugit hushållets alla 3 datorer flera ggr utan problem. Jag har verkligen pressat dammsugarsnabeln mot de olika komponenterna...

All datorprestanda kan jämföras i kronor och ören (kr/poäng). Exempel: Prestanda/krona på grafikkort | Shadowk på YouTube | www.intrnet.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2004

Jag tycker du kan testa att dra ut ATX kontakten (20/24pins kontakten) och sen koppla in den igen, funkar inte det så borde du koppla ut allt låt vara en stund, sen koppla in allt.