Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005

NEEJ! Burken Är Död...!

Igår när jag satt vid datorn, så råkade jag välta ner min docka till min ipod shuffle ner bakom elementet... Först slutade musen att funka, kort därefter startade datorn om. Den varvade upp fläktarna som vanligt, men varvade aldrig ner som den brukar. "Hmm.. bäst att öppna burken och titta efter" tänkte jag, när jag gjorde det så såg jag att LED-lamporna längst ner på mitt moderkort lyste rött. Inte bra alls eller hur?

Sen tänkte jag att det kanske skulle lösa sig med en clear cmos, så jag gjorde en sån under natten, men nu när jag kommer hem så uppför den sig likadant!
dvs att den gör sitt "självtest" i all evighet, inga pipljud eller liknande.
inget "post-pip" (eller vad det nu heter) heller...

Någon som vet vad jag ska göra?
Är mitt fina moderkort trasigt?

Såhär ser då dockan ut:

Fullständiga specifikationer på min dator finns i signaturen.

Workstation: Intel Core i5 750 <-> Ati Radeon HD5770 <-> Gigabyte GA-P55-UD3 <-> Corsair XMS3 1600 4GB<-> Corsair Vx550 <-> Windows 7
Server: Dell Dimension Intel P4 1.7ghz <-> 256mb rambus <-> Ubuntu 7.10

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2006

låter som att moderkortet har fått sig en urladdning antagligen kan den vara trasig, men var jävligt säker att allt sitter rätt gör sedan en felsökning, om inget av det går Resetar du biosen/csmosen på moderkortet står i moderkorts manualen hur du gör det dock. Men vad vet jag kan inte mycke om urladdningar men moderkort är väll grundat med chassit.

Edit, la ut lite komman

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2004

Antar att dockan var USB ansluten?

Det skulle ju kunna vara bara USB kablaget eller USB kretsarna på moderkortet som skadats. Försök med att plugga ur allt USB!

Gudrun1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005

Jag har pluggat ur allt utom skärmen för att se om den postar, men icke...
Och ja, den var usb ansluten.
Antar att det vart nån form av jord-knas...

Workstation: Intel Core i5 750 <-> Ati Radeon HD5770 <-> Gigabyte GA-P55-UD3 <-> Corsair XMS3 1600 4GB<-> Corsair Vx550 <-> Windows 7
Server: Dell Dimension Intel P4 1.7ghz <-> 256mb rambus <-> Ubuntu 7.10

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2006

Testa reseta biosen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005

Re: NEEJ! Burken Är Död...!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av umegrabb
Sen tänkte jag att det kanske skulle lösa sig med en clear cmos, så jag gjorde en sån under natten, men nu när jag kommer hem så uppför den sig likadant!

...Robbaz...

Workstation: Intel Core i5 750 <-> Ati Radeon HD5770 <-> Gigabyte GA-P55-UD3 <-> Corsair XMS3 1600 4GB<-> Corsair Vx550 <-> Windows 7
Server: Dell Dimension Intel P4 1.7ghz <-> 256mb rambus <-> Ubuntu 7.10

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2006

Re: Re: NEEJ! Burken Är Död...!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av umegrabb
...Robbaz...

woot såg inte det <.< då borde väll moderkortet vara pajat eller biosen vara totalt pukkad, hitta nån med hotflash egenskaper om du testat allt annars blir det väll ett nytt moderkort.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2004

Testa att plocka isär alla komponenter i burken och sätt ihop alla sedan. Har hjälpt mig ett flertal gånger då burken spökat för mig.

Sys 1 AMD Phenom II x4 965 BE @ 4.1 Ghz | Asus M4A89GTD PRO | XFX Radeon HD 6870 x 2 Crossfire | Corsair XMS3 8 GB | Intel 520 SSD 120GB | Fractal Design R2 Titanium | Logitech X-530 5.1
Sys 2 Intel Quad Core Q8300 @ 3,1 Ghz | ASUS P5QL PRO | Gainward 275 GTX | Corsair Dominator CM2X 8500 4GB | WD Raptor 150 GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005

får väll ta isär burken till helgen då

Fan va trist altså, man skulle haft drulleförsökring!
Ingen som har ett lanparty liggandes? Eller förslag på felsökning?

Workstation: Intel Core i5 750 <-> Ati Radeon HD5770 <-> Gigabyte GA-P55-UD3 <-> Corsair XMS3 1600 4GB<-> Corsair Vx550 <-> Windows 7
Server: Dell Dimension Intel P4 1.7ghz <-> 256mb rambus <-> Ubuntu 7.10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tullinge
Registrerad
Feb 2003

Kolla i manualen vad de lysande lamporna på moderkortet betyder, de kan lysa i olika kombinationer beroende på vad som är fel.

Är du en arrogant översittare som vet lite bättre än alla andra? Välkommen till Akademiska ämnen, arbetsliv och samhällsdebatt
☺☻☺☻☻☺☻☺
Republikanska föreningen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005

ok, ska titta efter! Ni får besked imorrn, ska sova nu.

Workstation: Intel Core i5 750 <-> Ati Radeon HD5770 <-> Gigabyte GA-P55-UD3 <-> Corsair XMS3 1600 4GB<-> Corsair Vx550 <-> Windows 7
Server: Dell Dimension Intel P4 1.7ghz <-> 256mb rambus <-> Ubuntu 7.10

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2004

Du gjorde reset av BIOS över natten sa du... höll du inne INSERT knappen när du startade datorn på morgonen? Vid en lång CMOS CLEAR på DFI ska man hålla inne INSERT knappen tills det piper till, sen släppa, gå in i BIOS... load Optimal...

[ASUS MAXIMUS VII HERO Z97] [Intel i7 4790k @ 4.8Ghz] [Corsair V PRO 2400Mhz] [Gigabyte GTX 970 G1 Gaming SLI] [Corsair Air 540] [Corsair H80i] [Fractal Design 1000W]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dVBeTa
Du gjorde reset av BIOS över natten sa du... höll du inne INSERT knappen när du startade datorn på morgonen? Vid en lång CMOS CLEAR på DFI ska man hålla inne INSERT knappen tills det piper till, sen släppa, gå in i BIOS... load Optimal...

Jasså, det kände jag inte till! Ska genast provas, ska även titta efter i manualen efter felkoder.

EDIT
Såhär ser det ut med lamporna just nu:

Att hålla insertknappen fungerar inte... Datorn piper aldrig!

Moderkortet verkar dött... Läste på DFI-Street "4 LEDS normally mean corrupt BIOS or dead MOBO"

http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=70380&highli...

Någon som har ett likadant eller mågra förslag på vad jag ska köpa?
När jag tänker efter så har jag ju haft en del problem att få mina minnen att klocka ordentligt..nån som vet ett moderkort som kan klocka med twinx2048 2.1?

Är asus a8n32-sli deluxe nå bra skit?

Workstation: Intel Core i5 750 <-> Ati Radeon HD5770 <-> Gigabyte GA-P55-UD3 <-> Corsair XMS3 1600 4GB<-> Corsair Vx550 <-> Windows 7
Server: Dell Dimension Intel P4 1.7ghz <-> 256mb rambus <-> Ubuntu 7.10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nynäshamn
Registrerad
Jul 2002

När du gjorde en clear cmos är du säker på att du flyttade rätt jumper då?
Jag vet själv när jag skulle göra det lyckades jag blanda ihop clear cmos jumpern med en annan jumper.

Ta bort grafikkort och andra tillläggskort för att vara säker på att du flyttar rätt jumper...

Lycka till och hoppas det ordnar sej för dej!

[Gigabyte B350 GA-AB350M-HD3]-[AMD Ryzen 5 1600]-[Corsair VENGEANCE 16GB 3200MHz]-[Samsung 850-Series EVO 1TB]-[ASUS GeForce GTX 1070 8GB Turbo]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cyberhof
När du gjorde en clear cmos är du säker på att du flyttade rätt jumper då?
Jag vet själv när jag skulle göra det lyckades jag blanda ihop clear cmos jumpern med en annan jumper.

Ta bort grafikkort och andra tillläggskort för att vara säker på att du flyttar rätt jumper...

Lycka till och hoppas det ordnar sej för dej!

Jag är rätt så säker att jag har flyttat rätt jumper för att det stod CMOS brevid den... Men tack ändå!
http://img300.imageshack.us/my.php?image=dfi2tm8.jpg

Jag ska plocka isär hela datorn och sätta ihop den igen och hoppas på det bästa.

Annars vill jag ha råd om nytt moderkort, ge gärna tips!
Gärna ett som funkar bra med mina corsair twinx2048

Workstation: Intel Core i5 750 <-> Ati Radeon HD5770 <-> Gigabyte GA-P55-UD3 <-> Corsair XMS3 1600 4GB<-> Corsair Vx550 <-> Windows 7
Server: Dell Dimension Intel P4 1.7ghz <-> 256mb rambus <-> Ubuntu 7.10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nynäshamn
Registrerad
Jul 2002
Citat:

Ursprungligen inskrivet av umegrabb
Jag är rätt så säker att jag har flyttat rätt jumper för att det stod CMOS brevid den... Men tack ändå!
http://img300.imageshack.us/my.php?image=dfi2tm8.jpg

Jag ska plocka isär hela datorn och sätta ihop den igen och hoppas på det bästa.

Annars vill jag ha råd om nytt moderkort, ge gärna tips!
Gärna ett som funkar bra med mina corsair twinx2048

Jo det är den röda jumpern på bilden man skall flytta på själv lyckades jag nämligen flytta på en av det blå istället men jag har läst på dfi:s sida om andra som lyckats med samma sak så det var därför jag tänkte att du kanske gjort samma tabbe...

Tips på nya moderkort, tja själv har jag haft flera olika men det ända jag varit riktigt nöjd med så är just DFI kortet jag sitter på nu så om du inte vill ha ett nytt DFI kort så får du nog någon annan svara...

[Gigabyte B350 GA-AB350M-HD3]-[AMD Ryzen 5 1600]-[Corsair VENGEANCE 16GB 3200MHz]-[Samsung 850-Series EVO 1TB]-[ASUS GeForce GTX 1070 8GB Turbo]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cyberhof
Jo det är den röda jumpern på bilden man skall flytta på själv lyckades jag nämligen flytta på en av det blå istället men jag har läst på dfi:s sida om andra som lyckats med samma sak så det var därför jag tänkte att du kanske gjort samma tabbe...

Tips på nya moderkort, tja själv har jag haft flera olika men det ända jag varit riktigt nöjd med så är just DFI kortet jag sitter på nu så om du inte vill ha ett nytt DFI kort så får du nog någon annan svara...

Även jag har aldrig vart så nöjd med ett moderkort som DFI!
Det enda jag inte riktigt gillar är den irriterande chipsetfläkten och att att överklocka mina minnen inte är att tänka på..

Har inte du samma problem med minnena som mig cyberhof?

Workstation: Intel Core i5 750 <-> Ati Radeon HD5770 <-> Gigabyte GA-P55-UD3 <-> Corsair XMS3 1600 4GB<-> Corsair Vx550 <-> Windows 7
Server: Dell Dimension Intel P4 1.7ghz <-> 256mb rambus <-> Ubuntu 7.10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nynäshamn
Registrerad
Jul 2002
Citat:

Ursprungligen inskrivet av umegrabb
Även jag har aldrig vart så nöjd med ett moderkort som DFI!
Det enda jag inte riktigt gillar är den irriterande chipsetfläkten och att att överklocka mina minnen inte är att tänka på..

Har inte du samma problem med minnena som mig cyberhof?

Jo Corsair funkar inget vidare att överklocka med den här plankan...
Med mina minnen kan jag klocka som högst 217mhz, men nu lider jag inte så mycket utav det eftersom jag sitter på en FX propp så kan jag multipper klocka istället.
Men det är ju allmänt känt att Corsair och DFI inte går ihop så bra...

[Gigabyte B350 GA-AB350M-HD3]-[AMD Ryzen 5 1600]-[Corsair VENGEANCE 16GB 3200MHz]-[Samsung 850-Series EVO 1TB]-[ASUS GeForce GTX 1070 8GB Turbo]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005

Nu har jag plockat isär hela datorn och satt ihop den igen. Ingen skillnad. (förutom att allt damm är borta)

Då återstår frågan: DFI eller Asus?
Moderkort i fråga är ett nytt Ultra-D eller ett Asus A8N32-SLi Deluxe...??

Nån som vet om man får med en 1/0-plåt när man köper "bulk-förpackning" om inte var kan man köpa en?

EDIT: Slog till på ett asus a8n32-sli deluxe på datorbutiken, bära eller brista...

Nån som e sugen på ett DFI som e kortslutet i usb:n?

Workstation: Intel Core i5 750 <-> Ati Radeon HD5770 <-> Gigabyte GA-P55-UD3 <-> Corsair XMS3 1600 4GB<-> Corsair Vx550 <-> Windows 7
Server: Dell Dimension Intel P4 1.7ghz <-> 256mb rambus <-> Ubuntu 7.10