Permalänk
Medlem

Gentoo liveCD :(

Hej!

Jag sitter nu i linux gentoo liveCD.

Har installerat monga ggr men et inte hur jag ska losa det nu. Nar jag installerat gentoo sa fungerar inte eth0.

"network interfae eth0 does not exist please verify hardware or kernel module..."

Borde inte all hardvara som hittas och fungerar under liveCD installeras automatiskt?

Men eftersom det inte fungera sa tankte jag lagga till modulen i kerneln.

Nasta problem var da att jag inte hade nagra filer under /usr/src/ eller /usr/src/linux/.

Eftersom jag inte kommer at internett och kan emerge gentoo-sourses sa tankte jag att jag kanske kunde gora det fran liveCD:n.

Nasta problem, kan inte emerga fran liveCD:n eftersom jag inte har rootlosenordet :/

Nagon som vet hur jag ska losa det, ar det enda sattat att gora en traditionell installation?

Permalänk
Medlem

Vad är det för nätverkskort/chipset? Nej, Gentoo har stöd för mycket men inte allt tyvärr.

För rootlösenordet:

$ sudo su - # passwd New password: (Enter your new password) Re-enter password: (Re-enter your password)

Du kan väl alltid prova en annan livecd som typ Sabayonlinux eller Ubuntu. Där kanske du har bättre tur med ditt nätverkskort.

Finns även något vid namn Small Gentoo som har väldigt mycket stöd för saker som inte finns i vanliga gentoo-sources:

http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-505165-highlight-jmicron...
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-494387-highlight-jmicron...

Permalänk
Medlem

Mitt tätverkskort är integrerat på modekortet och är ett realtek RTL8139/810x family fast ethernet NIC.

liveCD har justöd för mitt tätverkskort och fungerar utmärkt. Bara det att det inte installeras stöd för det i kerneln under installationen. Och eftersom jag inte kommer åt internet efter uppstart i det nyinstallerade systemet så kan jag heller inte installera gentoo-sources så jag kan lägga till modulen i kerneln och kompilera om.

Permalänk
Hedersmedlem

Boota från LiveCD:n, och chroot:a in i ditt system, typ...

mkdir -p /mnt/gentoo
mount /dev/hdX2 /mnt/gentoo
mount /dev/hdX1 /mnt/gentoo/boot
Du får givetvis köra med de partitioner som du skapat.
Följ sedan detta:
http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?part=1...

När det är klart (sektionen Chrooting) borde du, vad jag vet iaf, kunna fixa sources, kompilera kärnan osv, och kopiera den till /boot i chrooten.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Boota från LiveCD:n, och chroot:a in i ditt system, typ...

mkdir -p /mnt/gentoo
mount /dev/hdX2 /mnt/gentoo
mount /dev/hdX1 /mnt/gentoo/boot
Du får givetvis köra med de partitioner som du skapat.
Följ sedan detta:
http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?part=1...

När det är klart (sektionen Chrooting) borde du, vad jag vet iaf, kunna fixa sources, kompilera kärnan osv, och kopiera den till /boot i chrooten.

Kunde inte mouta eftersom jag inte är inloggad som root på liveCD:n

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hoena
Kunde inte mouta eftersom jag inte är inloggad som root på liveCD:n

Då skriver du bara "sudo su" och voila! Om du inte redan har gjort det skulle jag rekommendera att du läser igenom handboken: http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/index.xml
Själv så försökte jag testa installera gentoo med den grafiska installationsprogramet. Men det gick inte som det skulle och jag tog tillsist och gjorde allt från livecd terminalen.

Permalänk
Medlem

Tack Thomas och Dark Defender!

Fick det att fungera genom att boota fron livecdn, logga in som root och sen chroota in i systemet.

Jag kompilerade en ny kärna och kopierade den under /boot/ men det fungera inte men istället så hade den "första" känan ändrats så att internet fungerade. Trodde det skulle bli två olika men nu fungerar det iaf. Tack!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hoena
Tack Thomas och Dark Defender!

Fick det att fungera genom att boota fron livecdn, logga in som root och sen chroota in i systemet.

Jag kompilerade en ny kärna och kopierade den under /boot/ men det fungera inte men istället så hade den "första" känan ändrats så att internet fungerade. Trodde det skulle bli två olika men nu fungerar det iaf. Tack!

Kul att höra att det löste sig tillsist