Amd 3000+ funkar ej med moderkortet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2005

Amd 3000+ funkar ej med moderkortet?

Jag tänkte ge brorsans dator en lite boost så kom över en AMD 3000+ Socket A.

Moderkortet är nån variant av Shuttle MK40V/N med Via KM400 chipset. Enligt deras hemsida ska moderkortet klara denna cpu. Men när jag trycker i processorn och ska starta datorn så är det bara mörkt på skärmen. Jag har flashat om till senaste BIOS det verkade inte hjälpa.

Värt att notera är att Processorn har 400 mhz FSB. Den 3000+ som finns skyltat i listan är FSB 333 mhz. Kan det vara det som klämmer?

Eller kan det vara minnet som inte hänger med då det är ett Kingston DDR 266 mhz.

Tacksam för tips

http://global.shuttle.com/Support/SupportList.asp?Item=MK40V/...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jul 2001

Re: Amd 3000+ funkar ej med moderkortet?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Styler

Kan det vara det som klämmer?

Ja!

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
PC
HTPC
Mediaspelare

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2005

Går det inte att kringgå det på nåt sätt menar du?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jul 2001

Har du senaste bios i?

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
PC
HTPC
Mediaspelare

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2005

Ja flashade om det när jag märkte att datorn inte startade upp. Stoppade in den gamla cpun igen och utförde proceduren. Men det blir fortfarande mörkt på skärmen efter flashningen, HDLED lampan blinkar typ och PowerLED lyser inte ens.

Men som t ex på P4:orna (socket 478) Om moderkortet inte klarar CPUns' FSB så klockar den ner sig till moderkortets begränsningar. Jag tycker att det borde bli likadant här ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Jun 2003

Stoppa i den gamla processorn, gå in i BIOS och ställ ner FSB och RAM divider till minsta möjliga, byt processor och prova boota.

Happy Face!