Permalänk
Medlem

suspend to ram på linux?

Hej!

Har sedan ett tag tillbaka tänkt att börja fippla lite med linux, och har nu skickat in ubuntu på min lappy. Är hittills jättenöjd, men jag har upptäckt att suspend to ram funktionen verkar inte funka ordentligt, den går ner i suspend och allt är frid och fröjd, men när man ska ha igång han igen vill det inte alls.
Sleep indikatorn bara blinkar och det händer inte ett jota.
Är detta något som verkar speciellt för ubuntu eller är det generellt för allla dist.?
Har sökt runt en massa men hittar inget vettigt. Datorn det gäller är en thinkpad r-51.

MvH Claes

Permalänk
Medlem

Generellt brukar det vara lite si och så med suspend och hibernate. På vissa datorer funkar det klockrent medan andra inte alls kan få det att fungera. Ibland kan det funka på en version av Ubuntu och inte på en annan. För min del har det nog fungerat bättre och bättre för varje ny version. Att byta dist tror jag absolut kan hjälpa, för alla kör inte med samma kod.

Jag har inte tillräckligt med kunskaper för att hjälpa dig, men ett tips man alltid kan ge är att söka lite på ubuntuforums.org.

Permalänk
Medlem

Om du har en laptop från ibwm kolla in http://www.thinkwiki.org/wiki/ThinkWiki. En bra länksamling med guider på hur du får igång sånt.

Själv använder jag mig av software suspend 2 på min x41 för att hibernate med hjälp av swap partionen.

Har även fått tag på script som använder sig av ibm-acpi via gentoo:s forum.

Mitt tips är iallafall att kolla in http://www.thinkwiki.org/wiki/ThinkWiki kanske även gentoos wiki om du beslutar dig för att använda dig av software suspend.
Ibm-acpi finns föresten i kärnan.

Direktlänk:
r51 på thinkwiki
Software suspend( obs howto för gentoo)

Hoppas att det hjälpte