Permalänk
Medlem

linux Fedora Core 6

tjena ja kör VMware den nyaste versionen på datorn och tänkte köra in Fedora Core 6 på den. men vet inte vilka alternativ man ska välja på när man skapar en hårddisk åt linux där, finns ju massor av olika linux o välja på. någon som vet vilket av alternativen som fungerar?

för får bara fram att den inte hittar någon hårddisk på dom alternativen jag testat hittils och det tar ju tid att göra olika hårddiskar med.

tackar för allt hjälp jag kan få.

Permalänk
Medlem

Jag tror inte att det har någon större betydelse vilken du tar, det är väl mest för att sätta en label på din virtuella maskin. Du kan ju ändra alla inställningar efteråt i alla fall. Du kan köra med en custom och kalla den för Fedora Core 6 eller nåt så blir det nog bra.

Oops, jag läste visst inte hela frågan...

Om du menar att man inte ser hårddisken i BIOS setup i Vmware så är det så för mig också, men disken du som du nyss har skapat borde finnas när du installerar Fedora, tänk bara på om du gjorde en SCSI eller IDE, de blir ju att heta olika, /dev/hda eller /dev/sda.

Permalänk
Medlem

okej, men ja körde som other other när ja valde hårddisk typ. men nu ska ja bara få igång vmware tools, o den gillar inte other other men går nog o komma runt.