ang. OC/kylnings delen.

Permalänk
Avstängd

ang. OC/kylnings delen.

skulle det inte kunna gå o dela upp den delen,typ en del för dom med resultat o en del för dom som vil ha hjälp med att överklocka men inte orkar läsa faq utan måste skapa en ny tråd.

väldigt mycket av kylningen har inget o göra med överklockning heller utan att folk vill tysta ner sina datorer.

men det finns kanske någon förklaring att ni har det som det är nu

Permalänk
Hedersmedlem

Hej!

Det finns många faktorer att väga in när det gäller hur forumet ska delas in. Viktigt är att forumdelarna inte blir alltför många, eftersom det leder till att det blir färre nya trådar i varje forumdel. Detta gör att forumet ser mindre aktivt ut än vad det i själva verket är, vilket kan leda till att folk tror att det inte är någon idé att starta en tråd där. På det sättet kan alltså en alltför finmaskig indelning leda till en ond cirkel på forumet.

Samtidigt är det förstås viktigt att trådar om en sak inte drunknar i trådar om en annan sak och vi diskuterar hela tiden internt vad man kan göra för att förbättra forumet. I just det här fallet tror jag att det i nuläget är lämpligt att behålla kylnings- och överklockningsforumet som det är. Det är visserligen sant att alla kylningsdiskussioner inte handlar om överklockning, men samtidigt är ämnena så pass tätt förknippade att det skulle vara svårt med en delning. Ungefär samma resonemang gäller för ett särskilt resultatforum.

Vi ska dock diskutera dina synpunkter internt, för att se om vi kan komma fram till nya lösningar för att förbättra forumet. Tack för din feedback!

Med vänlig hälsning
Albert Pettersson

Permalänk
Vila i frid

Ni kan inte dela upp i en kylningsdel och en överklockningsdel då? Det tror jag skulle vara bra.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

När jag började läsa här på SweClockers hösten 2002 nån gång så var det en annan "stämning" på OC forumet. Mycke trådar med folk som höll på och gjorde mer seriös överklockning och coola kylningsbyggen och så vidare. Dock så var det ju lite mer "getto" på den tiden för att marknade för extremkylning i alla formar har ju exploderat de senaste åren. Eller utbudet har det i alla fall.

Nu DRÄNKS forumet i trådar av ... ja jag vet inte vad för sorts människor som i princip vill att man ska överklocka ÅT dem. De vil ha gratis prestanda utan ansträngning. Typ senaste veckan eller två så har jag sett 3 - 4 trådar med folk som vill få detaljerade intruktioner hur de ska överklocka just sin A64 3000+, och så vill de veta exakt hur mycket de kan överklocka just deras system. Sen finns det ju sånna guldtrådar som "Jag överklockade min dator och nu får jag blåskärm, vad är fel?".

Mitt tips: Börja lås sånna trådar eller gör ett nybörjarforum.

Visa signatur

AMD Athlon XP 2000+(Palomino) | 512MiB DDR333 | Gigabyte GA-7VRXP | Point of View GeForce 4 Ti4200 XP | 2x IBM Deskstar 80GB i Raid 0 | Chieftec Dragon | Win2k |

AMD Ryzen R7 5700X | 16GiB DDR4 3200 CL14 | MSI B450 Tomahawk II | Sapphire RX5700 Pulse | Intel 660p 1TiB | Nanoxia Deep Silence | AOC CQ32G1 144Hz 1440p | Win 10 |

Permalänk
Avstängd

väldigt många trådar handlar också om "varma datorer" för iallfall 20-30% av trådarna är ju typ (är min dator för varm) trådar.

skulle man göra att nybörjarforum som lord_dubbdäck säger så tror jag nte så många skulle orkar skriva i dom trådarna iofs men överklocknngsforumet kanske skulle bli bättre?

en sak som blivit bättre är att inte hälften av alla trådar är felpostade längre

Permalänk

jag tror nog också att det skulle bli svårt att dela upp OC och kylning till 2 (eller fler) olika trådar, det finns ju ganska många trådar med frågor kombinerat av klockning och kyling.

men det när iden med ett nybörjarforum tycket jag faktiskt inte låter dåligt, man behöver ju inte skapa en helt ny del, man ksulle kunna göra som med Processorerna (då finns det ju en Intel- och en AMD del) eller som förut då inte "Bärbara datorer" delen låg som en egen utan låg som en sorts underkategori.

och då ha en underkategori till OC/Kylning som då är för de lite mer "Nybörjar trådarna". det skulle nog ränsa upp gnaska så mycket i den stora dele då, just nu kommer et nya trådar hela tiden så om man skirver en tråd så är det borta nästan på en gång, och ligger på sida 2 just för att det skapas så många nya trådar om samma sak hela tiden eller att folk som inte kan förstå sig på reglerna som säger att man ska läsa FAQ:sen innan man skriver en tråd.

en annan sak för att kanske rensa upp dessa lite onödiga trådarna är att kanske sätta en "medlems ålder" på vissa trådar, finns ju en del dumma männsikor som skapar en användare, och gör en idiotisk tråd bara för "kul" och så, kanske att man då kunde ha att för att få skriva i den "riktiga" OC/Kylnings tråden så måste man varit medlem ett visst tag, och annars blir man hänvisad till "nybörjar tråden".

kanske införa en annans sorts "straffstapel" nu är det (vad jag vet) så att man kan få "varningar" eller "tillsägelser" och då ska man helt enkelt skärma sig, eller så kan man få "anmärkning" och om man får 2st sådana så blir man utkastad, kanske att man skulle ha ett lägre straff med, om du tex. skapar en "dålig" tråd så får de en li8ten anmärkning och har du fått 2-3st "små anmärkningar" så blir det en riktig anmärkning.

finns andra sidor som har så att om enns användare blivit avtängd så blockar de IP-adressen, så att det inte heller går att skapa en ny användare, dock så kan ju detta skapa lite problem om man är på tex. en skola och någon blir avstängd så att man själv inte kan logga in, då skulle i alla fall jag behöva hita på något nytt att göra på rasterna så det skulle nog tyvär inte kuna, men att man kanske kunde stänga av IP:n under en viss tid, kanske en halvtimme så att personer inte kan bli avstängda och sedan på en gång skapa en ny.

kom kanske av mig lite från OC/kylnings delen men.

MVH Mathias

Visa signatur

Droid Razr/SM GS4/GS5
MacBook Pro 15" early 2008
NB200 Win XP/BT5
iPad 2 32GB WiFi + 3G