Permalänk

Trasig CPU?

hej

Jag har ett problem...min dator startar inte. Den startar upp men inget händer. Fläktar, HDD och DVD spinner igång men skärmen förblir svart, den har startat normalt ett par gånger av typ hundra men då låser sig datorn istället efter ett par minuter. Och den låser sig både i BIOS och i Windows. Jag har felsökt och kommit ner till GFX, MB eller CPU, (om inte alla mina 512mb stickor är sönder) och eftersom jag inte vill köpa något utan att veta att de e de som e felet så undrar jag om de e nån som känner igen problemet. Det som jag är mest orolig för är att jag har har pajjat CPU´n eftersom jag har hört att livslängden sjunker när man kör överclockat.

Tacksam för svar

Visa signatur

MSI GE70 (i7,gtx765m)

Permalänk
Medlem

Låter som processorn. Fast det beror på hur långt det kommer i uppstarten. när du lyckas starta kommer du in i windows eller krashar det innan? Clear cmos?

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Medlem

Njae.. det låter snarare som moderkortet. En CPU går nästan aldrig sönder så där huxflux. Det finns bara ett sett att ta reda på vad som är fel och det är att testa dig fram. Om du kan, låna cpu av kompis eller testa din cpu i annans system. Kör 1 minne i taget och byt plats på dem. Felsök hos datorbutik kostar galet mycket så det är inget jag rekommenderar. Jag har själv råkat ut för liknande problem som dig och det visade sig att det var moderkortet som var trasigt. Även nätagget spökade. Fungerade helt plötsligt inte med datorn i fråga fast helt prima med andra system :-/ ..visar det sig vara cpu, slå till och köp opteron eller köp helt nytt system vilket jag hade gjort. Det är nog dags att uppgradera om du spelar mycket.

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk
Medlem

Hade samma problem när jag bytte processor... satte i den gamla så fungerade allt.

Permalänk

tack så mycket för hjälpen, jag har beställt en ny cpu nu så jag hoppas att de var den som strulade och inte MB. Återkommer med resultat imorron

Visa signatur

MSI GE70 (i7,gtx765m)